News

Meteorologii ANM anunță cum va fi vremea săptămâna viitoare. Când revin maximele de peste 15 grade

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare. Veștile sunt bune: revin maximele de peste 15 grade.
18.02.2024 | 11:07
Meteorologii ANM anunta cum va fi vremea saptamana viitoare Cand revin maximele de peste 15 grade
ANM, anunț privind vremea în România pentru săptămâna viitoare. Avem parte de o răcire, apoi de o încălzire accentuată. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea în România continuă să fie una destul de schimbătoare. Astfel, după o ușoară răcire, treptat, de săptămâna viitoare, revin maximele de peste 15 grade Celsius.

ANM, anunț privind vremea în România pentru săptămâna viitoare. Avem parte de o răcire, apoi de o încălzire accentuată

De luni, un val de aer rece pe ajunge în zona țării noastre. Nu vorbim nici pe departe de o revenire a ierni, ci doar de o ușoară răcorire în comparație cu ultimele zile. Doar în depresiuni și la munte vor fi maxime ceva mai scăzute, de sub 9-10 grade.

ADVERTISEMENT

În restul zonelor, în special la câmpie, vor fi în continuare valori cu mult peste cele normale pentru data din calendar. Surprize plăcute sunt prognozate de la finalul săptămânii viitoare, atunci când primăvara pare că debutează în forță.

Duminică, 18 februarie, vor fi temperaturi mai mari decât cele normale perioadei. În special în zonele joase, sunt diferențe chiar și de 10 grade Celsius față de normalul perioadei.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că în debutul săptămânii viitoare România va fi cuprinsă de un val de aer rece. El nu va dura mult, pentru că de la finalul săptămânii viitoare vom avea din nou ”temperaturi de primăvară, de lună aprilie”, conform meteorologului ANM Mihai Timu.

În următoarele două-trei zile vom avea parte de mulți nori, destul de persistenți, vorbim de o vreme în general închisă, numai că precipitațiile care vor apărea vor avea caracter temporar și vor fi slabe cantitativ.

ADVERTISEMENT

După ziua de astăzi urmează o ușoară răcorire a vreme, luni și marți, mai scad temperaturile, vor avea un ecart termic la nivelul țării cuprins între 4 și cel mult 12 grade. Apar și temperaturi ușor negative, pe timpul nopții, în jumătatea de nord a teritoriului”, a spus meteorologul, la Digi24.

De vineri revin maximele demne de luna aprilie

Finalul ultimei luni de iarnă va aduce din nou maxime de primăvară. Cei de la ANM spun că, de vineri încolo, am putea să înregistrăm temperaturi de primăvară, ”de lună aprilie, în mare parte din țară, cu maxime ce vor depăși frecvent 15 grade”, conform meteorologului Mihai Timu.

ADVERTISEMENT

În București, de exemplu, până joi vom avea maxime cuprinse între 9 și 12 grade Celsius. Apoi, de vineri se încălzește, iar weekendul viitor va aduce valori de peste 16 – 17 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: