News

Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie. Temperaturile vor fi surprinzătoare, anunțul ANM

Meteorologii ANM anunță cum va fi vremea de 1 și 8 Martie. Ce se va întâmpla cu valorile termice în următoarea perioadă?
13.02.2024 | 09:37
Cum va fi vremea de 1 si 8 Martie Temperaturile vor fi surprinzatoare anuntul ANM
Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie. Foto pixabay Georg_Satzinger
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie. Dacă luna februarie a început cu temperaturi specifice primăverii, ultimele zile au adus o schimbare a valorilor termice. Ba chiar, în zonele montane au revenit ninsorile și s-a depus un nou strat de zăpadă.

Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie, anunțul meteorologilor

După vremea mohorâtă, aflăm că temperaturile generoase se întorc pe teritoriul României. Meteorologii spun că inclusiv de Mărțișor și Ziua Femeii va fi mult mai cald decât în mod obișnuit, pentru perioada respectivă.

ADVERTISEMENT

Începutul acestei săptămâni a adus ploi, ninsori, vânt puternic și temperaturi mai scăzute în comparație cu zilele trecute. Cu toate acestea, în regiunile sudice și sud-estice, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal.

De săptămâna viitoare, vremea se încălzește considerabil în toate regiunile țării. De asemenea, ploile se vor domoli, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, transmite ANM, cu privire la prognoza meteo pentru săptămâna 19 februarie-26 februarie.

Vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale

Și în intervalul 26 februarie – 4 martie vor fi valori termice mai mari decât cele specifice perioadei, în special în regiunile extracarpatice. Astfel, prima zi de primăvară va aduce vreme frumoasă în toată țara.

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane”, adaugă reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Totodată, de Ziua Femeii, pe 8 martie, românii se vor bucura de temperaturi prietenoase, potrivit meteorologilor. Prognoza pentru perioada 4 martie – 11 martie 2024 arată că vor fi valori termice mai ridicate decât în mod normal.

ADVERTISEMENT

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”, informează ANM. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi apropiate de normalul perioadei în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT