Life

Metoda eficientă prin care adormi mai ușor. Ce e obligatoriu să faci în fiecare seară. Medicul Vlad Ciurea are acest obicei de ani buni

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit ce trebuie să faci în fiecare seară pentru a adormi mai ușor. Metoda lui i-a asigurat deja un somn perfect, de ani buni.
21.12.2023 | 14:25
Metoda eficienta prin care adormi mai usor Ce e obligatoriu sa faci in fiecare seara Medicul Vlad Ciurea are acest obicei de ani buni
Medcul Vlad Ciurea explică secretele pentru un somn sănătos / Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Neurochirurgul Vlad Ciurea are câteva sfaturi simple pentru cei care vor să își protejeze creierul și să aibă un somn odihnitor, seară de seara.

Somnul perfect depinde de câteva obiceiuri sănătoase, dezvăluite de Vlad Ciurea

Somnul este esențial pentru sănătatea creierului, susține neurochirurgul Vlad Ciurea. Un om odihnit poate realiza orice. Dar, pentur ca odihna să fie așa cum trebuie, înainte de somn trebuie respectate anumite reguli. Ia rprima dintre ele este legată de ecrane, fie ele telefoane, calculatoare sau televizoare.

ADVERTISEMENT

Iar creierul, mai explică celebrul medic, poate fi antrenat, și nu doar pentru somn, cu un obicei cât se pouate de bun: o carte citită înainte de a închide lumina. De altfel, susține neurochirurgul Vlad Ciurea, el face asta, de ani buni deja, chiar înainte de a se culca. Iar efectele benefice sunt vizibile.

“Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, spune medicul, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mai mult, precizează reputatul neurochirurg, contează și ora la care vă treziți. Ba chiar și felul în care relaționați cu momentele în care sunteți în vacanțe sau cele în care aveți momente de relaxare. Pentru că, atunci, trebuie să ne bucură, spune medicul, de moment, să nu ne lăsam influențați de alte lucruri.

”Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă.

ADVERTISEMENT

S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, mai spune, pentru sursa citată, medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Ce ajută creierul să rămână tânăr

Când vine vorba de creier, medicul este categoric. Și, explică neurochirurgul Vlad Ciurea, sunt câteva lucruri care îi fac mare plăcere organului gândirii. Lucruri care sunt la înemâna oricui. Dar care implică și ”mici renunțări” din partea celor pofticioși.

ADVERTISEMENT

”Nu îi plac grăsimile (creierului, n. red.). Îi place ciocolata, îi place cafeaua. E foarte interesant. Legumele, fructele, seminţele. Este un organ foarte sensibil. Dacă vrei să îţi meargă bine în decursul unei zile (…) Trebuie să facem ce ne place.

Totul este să ne luăm timpul necesar pentru fiecare element şi să ne luăm repaosul necesar pentru refacerea celulelor nervoase şi a celor sinapse care ne conduc înainte”, a mai spus medicul Vlad Ciurea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor