News

Metoda “Fotografia”, cel mai nou truc prin care hoții storc zeci de mii de euro de la români. Cum să evitați să fiți păcăliți

Români storși de zeci de mii de euro prin metoda "Fotografia". Iată cum acționau hoții.
22.04.2024 | 11:19
Metoda Fotografia cel mai nou truc prin care hotii storc zeci de mii de euro de la romani Cum sa evitati sa fiti pacaliti
Metoda "Fotografia", cel mai nou truc prin care hoții storc zeci de mii de euro de la români Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Hoții țin pasul cu tehnologia, iar de la o zi la alta invetnează noi metode prin care reușesc să scoată bani grei din buzunarele românilor.

Ce este metoda ”Fotografia”

În ultima vreme, tot mai mulți români s-au plâns că au rămas fără zeci de mii de euro în conturi, după ce au făcut mai multe comenzi în Germania.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt fermieri și sperau ca în urma comenzilor în care au investit sume colosale să aducă în țară utilaje agricole de ultimă generație.

În realitate, însă, aceștia s-au ales cu conturile goale și fără utilajele la care visau deoarece, au picat în plasa hoților care au folosit metoda ”Fotografia”.

ADVERTISEMENT

Metoda ”Fotografia” este, potrivit oamenilor legii, cel mai nou truc pe care hoții îl folosesc pentru a stoarce din buzunarele victimelor lor, zeci de mii de euro, într-un timp extrem de scurt, potrivit Antena3CNN.

Prin acest tertip, un grup de escroci din Germania au reușit să păcălească mai mulți fermieri români, după ce au postat pe internet diverse fotografii cu utilaje agricole, care nu le aparțineau.

ADVERTISEMENT

Metoda s-a dovedit a fi una foarte eficientă deoarece, în scrut timp, escrocii care aveau inclusiv posibilitatea de a emite facturi false au fost contactați de mai mulți fermieri români.

După ce fermierii le comunicau tipul utilajului dorit, hoții le puneau la dispoziție un cont în care să vireze banii, fără ca ulterior să mai intre în posesia bunului ”achiziționat”.

ADVERTISEMENT

Printre victimele hoților din Germania se numără și un bărbat din Blaj care a plătit 13.000 euro pentru a primi un utilaj. După ce a plasat comanda, el a așteptat o perioadă de timp și când a văzut că vânzătorii nu îi mai răspund la telefon a mers glonț la poliție.

Acolo, el a aflat că nu este singurul care se află într-o astfel de situație și că un alt fermier a plătit mii de euro pentru a primi un utilaj din Germania, însă, nu a primit nimic deși au trecut doi ani de la efectuarea plății.

În urma sesizărilor făcute de fermieri, judecătorii din România au întocmit un dosar ce a fost predat magistraților din Germania, pentru a se ocupa pe mai departe de caz.

ADVERTISEMENT