Life

Metoda genială prin care un român a reușit să economisească 600 de lei pe lună. A renunțat la un obicei banal, dar rezultatele se văd

Un român a găsit o metodă genială prin care să economisească 600 de lei pe lună. La ce obicei banal a renunțat și cum a luat o astfel de decizie?
24.10.2023 | 07:33
Metoda geniala prin care un roman a reusit sa economiseasca 600 de lei pe luna A renuntat la un obicei banal dar rezultatele se vad
Metoda genială prin care un român a reușit să economisească 600 de lei pe lună. Sursă foto: Inquam / Octav Ganea, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a descoperit o metodă genială prin care să economisească 600 de lei pe lună. A renunțat la un obicei banal, iar rezultatele se văd deja. Cum a reușit acesta? Multe persoane îi pot urma exemplu.

Metoda genială prin care un român a reușit să economisească 600 de lei pe lună.

Un român a descoperit secretul prin care să economisească 600 de lei pe lună. Nu a renunțat la fumat, sau la alte vicii, ci pur și simplu la un obicei cât se poate de banal. Despre ce este vorba?

ADVERTISEMENT

Mai toate alimentele s-au scumpit în ultimul an. Sunt români care spun că nu se mai ajung cu banii când vine vorba de facturi, sau de cumpărăturile săptămânale ori zilnice. Drept urmare, e foarte dificil ca banii să mai fie și puși deoparte.

Iată însă că un român a găsit o metodă genială ca să economisească 600 de lei pe lună. Și nu este singurul. Mulți români fac asta deja, pentru că nu e deloc complicat să lași deoparte un obicei banal.

ADVERTISEMENT

Radu spre exemplu nu mai mănâncă la cantină. Reușește să își facă singur un meniu și în acest mod reușește să economisească 600 de lei pe lună. Poate mâncarea nu este exact ca cea de la cantină, dar totuși, soluția e una ingenioasă.

„Două felii de pâine, o bucată de brânză, două ouă fierte, câteva măsline. Cu banii pe care i-as da la cantină pe meniul dintr-o zi, s-ar putea să pot să am trei mese pe parcursul unei săptămâni cu aceiași bani. Undeva la 15 lei pe zi pe masa de prânz cu siguranță”, a spus acesta, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

La ce obicei a renunțat bărbatul

Dacă ar fi să facem un calcul simplu, o ciorbă și un piept de pui cu orez, ori un alt felul doi alături de o salată ajunge la 30 de lei. Drept rezultat, la finalul lunii, o persoană ajunge să cheltuiască mai mult de 600 de lei.

De cealaltă parte, cu doar 50 de lei pot fi achiziționate alimente din care putem prepara diferite rețete. Ele ne pot ajunge chiar și o săptămână întreagă, dacă vorbim despre o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Și un manager de sală confirmă faptul că se poate face economie. El a spus că gătitul acasă ajută enorm, iar la finalul lunii, diferența se poate vedea în buzunarul oricui.

„La o singură porție de orez, dintr-o pungă de orez, pentru ce am gătit noi aici, ar undeva la 10% din acea pungă. Ajungi să economisești undeva la 60% din suma pe care ai plăti-o dacă ai merge la restaurant sau la o cantină. Noi economisim peste 100 de lei zilnic. Noi economisim banii aceștia pentru că gătim acasă”, a spus acesta, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: