Life

Metoda inedită prin care un bărbat a scăpat de creditul luat de la bancă. Nici el nu se aștepta să nu mai plătească

Metoda inedită prin care un bărbat a reușit să scape de creditul de la bancă. Nu s-ar fi așteptat nici el să nu mai plătească.
08.11.2023 | 07:20
Metoda inedita prin care un barbat a scapat de creditul luat de la banca Nici el nu se astepta sa nu mai plateasca
Cum a scăpat un bărbat de creditul de la bancă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Metoda inedită prin care un bărbat a scăpat de un credit în valoare de zeci de mii de euro de la bancă. Acesta nu a mai plătit o mare parte din sumă. Cum a fost posibil?

Metoda inedită prin care un bărbat a scăpat de creditul luat de la bancă. Nu a mai plătit suma uriașă de bani

În 2017, bărbatul de 40 de ani, din Italia, a luat un credit în valoare de 80.000 de euro. O bună parte din suma pe care a împrumutat-o i-a fost anulată.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv, bărbatul din Bedizzole, un oraș din provincia Brescia, Italia, a vrut să-și schimbe mașina. Totodată, a vrut să achiziționeze mobilier și electrocasnice pentru locuința sa.

Bărbatul lucrează ca vânzător și are salariul de 1.500 de euro pe lună. Cu acești bani, îi era destul de greu să-și întrețină familia, conform presei din Italia. Faptul că avea un credit destul de mare la bancă reprezenta încă o grijă în plus.

ADVERTISEMENT

Cu acest salariu, datoriile erau destul de greu de achitat. În 2018, cu puțin timp înainte de a fi evacuat din locuință, a cerut ajutorul unui avocat specializat din Brescia.

Acesta din urmă a inițiat procedurile legale în instanță și a cerut aplicarea Legii 3/2012 din Italia. Aceasta mai este cunoscută ca Legea privind Supraîndatorarea sau “Salvarea de la Sinucidere”.

ADVERTISEMENT

“Legea aceasta stabilește un principiu foarte simplu, și anume că nicio persoană cinstită aflată în dificultate financiară nu poate fi condamnată să plătească datorii pe toată durata vieții sale, datorii care depășesc cu mult capacitățile sale financiare.

Clientul nostru a plătit lunar 350 de euro timp de patru ani, în total 16.800 de euro. Acesta era suma pe care o putea oferi în mod rezonabil fără a pune în pericol susținerea familiei sale.

ADVERTISEMENT

Celelalte datorii au fost șterse și de acum înainte, bărbatul de 40 de ani și familia sa pot începe totul de la zero, fără povara datoriilor anterioare și cu posibilitatea de a accesa din nou credite, dacă vor avea cu adevărat nevoie”, a explicat avocata Monica Pagano, potrivit stiridiaspora.ro.

La sfârșitul lunii octombrie, Tribunalul din Brescia a anulat oficial mai bine de 60.000 de euro din creditul luat de bărbat. Astfel, acesta poate face alte datorii în viitor, fără a-și face griji.

ADVERTISEMENT