Life

Metoda prin care femeile își distrug unghiile fără să-și dea seama. Experții avertizează asupra acestui obicei

Ne putem distruge unghiile într-un mod mai simplu decât am fi crezut. Utilizarea unui produs banal ne poate crea mari probleme, așa că ar fi bine să știm despre ce este vorba.
24.02.2023 | 07:05
Metoda prin care femeile isi distrug unghiile fara sasi dea seama Expertii avertizeaza asupra acestui obicei
Metoda prin care femeile își distrug unghiile fără să-și dea seama. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unghiile proaspăt făcute, fie ele cu gel, fie ele cu ojă semipermanentă, ne pot da o senzație de bine. Totuși, în perioada pandemiei, dar și după, multe persoane au renunțat la acest tip de unghii și au optat pentru ceva mai puțin costisitor, cum ar fi unghiile presate.

Produsul care îți poate distruge unghiile

Unghiile presate le-au înlocuit cu brio pe cele cu gel și pot fi achiziționate de la comercianți cu amănuntul, cum ar fi Primark, pentru doar 1 liră sterlină, și sunt disponibile într-o gamă largă de culori, forme și modele. Există ceva pentru toată lumea, iar pe internet apar din ce în ce mai multe păreri cu privire la ele.

ADVERTISEMENT

Unele persoane susțin că își pot face unghiile false să reziste până la două luni, dar acest lucru ar putea avea un cost pentru sănătatea generală a unghiilor lor, datorită produsului pe care unii îl folosesc, adică Gorilla Glue. Ce este aceste și ce beneficii oferă?

Gorilla Glue este extrem de puternic și practic este fabricat pentru a lipii  “metalul, lemnul, ceramica, pielea, hârtia, cauciucul, plasticul, porțelanul, piatra și multe altele”, potrivit site-ului oficial al furnizorului. Un internaut de pe TikTok a tras un semnal de alarmă în acest sens și le-a recomandat domnișoarelor ca în niciun caz să nu apeleze la el.

ADVERTISEMENT

La rândul său, expertul Marion Yau, de la Harley Street Nail and Nail Surgery Specialist, a declarat că unghiile false pot fi o “intervenție grozavă” și pot fi “aplicate aproape oriunde, fără a mai aștepta ca cineva să le facă pentru tine”. Pe de altă parte, aceasta a vertizat că oamenii trebuie să fie atenți la produsele pe care le folosesc pentru a fixa unghiile false pe cele naturale.

“Cele mai multe unghii false vin cu lipici de unghii făcut să se potrivească cu marca unghiei false. Astfel, a rămâne cu lipiciul furnizat este, de asemenea, o idee excelentă. Spre deosebire de superglue, unele tipuri de adeziv de unghii se dizolvă în timp și nu lasă în urmă niciun fel de lipici sau deteriorare a unghiilor naturale”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă atunci când folosim adezivi care nu sunt produși tocmai pentru unghii? Poate apărea o reacție alergică care poate deteriora nu doar unghia, ci și pielea. În cel mai rău caz se poate ajunge chiar și la o infecție bacteriană, care ne-ar putea cauza mai multe probleme decât am fi luat vreodată în calcul.

Ce nu trebuie să folosești niciodată pe unghii

“Este posibilă iritarea pielii și a unghiei atunci când se folosesc adezivi care nu sunt pentru unghii, cum ar fi super glue. O reacție alergică la lipici poate deteriora placa unghiei și pielea, ducând la paronichie (o infecție bacteriană). 

ADVERTISEMENT

Este posibil să provoace deteriorarea plăcii unghiei, determinând-o să devină fragilă și potențial să se ridice. Unele persoane care folosesc cleiuri care nu sunt pentru unghii au deformări permanente ale unghiilor și umflături cronice la nivelul cuticulelor”,  a mai avertizat experta.

Aceasta le mai recomandă tuturor celor care apelează la unghii false să nu uite și de o pauză, astfel încât unghiile să poată și ele să mai respire, iar lipiciul, de oricare tip ar fi el, să nu provoace reacții adverse. De asemenea, Marion le-a mai sugerat doamnelor și domnișoarelor să se spele pe mâini înainte de aplicare, cu săpun, pentru a elimina toate impuritățile, notează The Mirror.

Totodată, în momentul în care lipiciul de unghii este utilizat, ar fi bine să purtăm mănuși la cealaltă mână, pentru că dacă intră în contact cu apa este posibil să nu mai fie la fel de puternic. După ce vrem să scăpăm de unghii, acestea pot fi îndepărtate cu un dizolvat, care să nu conțină acetonă, a mai explicat aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: