Life

Metoda simplă și eficientă prin care scapi de calcar. Va dispărea ca prin magie

Cum să elimini calcarul de pe anumite suprafețe din casă. Metode simple și eficiente, prin care vei scăpa de el ca prin magie.
24.04.2024 | 23:43
Metoda simpla si eficienta prin care scapi de calcar Va disparea ca prin magie
Metode de îndepărtare a calcarului. Sursa foto: Arpedia
ADVERTISEMENT

Calcarul este o problemă întâlnită adesea pe anumite obiecte din casă. De exemplu, pe robinetul de la bucătărie sau de la baie, cada din baie, dușul sau mașina de spălat rufe sau vase. Cum să-l elimini fără a cumpăra produse din comerț?

O metodă simplă și eficientă prin care îndepărtezi calcarul

Calcarul poate deteriora obiectul pe suprafața căreia se formează. De asemenea, poate crea impurități în apa care curge de la robinet, de la duș sau care ajunge în mașina de spălat rufe. Drept urmare, se creează un pericol pentru sănătatea.

ADVERTISEMENT

Calcarul face mai dificilă funcționarea mașinii de spălat. Aceasta se poate opri chiar în timpul spălatului rufelor, dacă are un strat prea mare  de calcar format. Totodată, mașina poate porni sau poate spăla mai mult timp decât este necesar.

Mașina de spălat cu calcar nu va curăța bine rufele din cauza depunerii în straturi. Reziduurile pe care le vor acumula hainele pot crea alergii celor care le vor purta sau pot deshidrata pielea. Mai mult, la final vor avea pete albe pe ele.

ADVERTISEMENT

Ce boli creează o apă contaminată

De altfel, o apă contaminată poate duce la apariția anumitor boli, precum gastroenterita. Simptomele acestei afecțiuni sunt: vărsături, febră, dureri abdominale, sânge prezent în scaun, deshidratare sau urină prea închisă la culoare.

”Aceasta afectiune este rezultatul consumului de apa contaminata cu diverse virusuri: rotavirus, bacterii (e-coli, salmonella, sighella, holera) sau protozoare (amoebia, giardia). Cel mai frecvent simptom este debutul brusc de scaune apoase.

ADVERTISEMENT

Acesta poate fi asociat cu varsaturi, febra, dureri abdominale si sange prezent in scaun (dizenterie). Cel mai adesea, aceste infectii sunt autolimitate si dureaza doar cateva zile. Unele, totusi, pot dura mai mult de 3-4 saptamani.

O complicatie comuna este deshidratarea manifestata prin sete accentuata, letargie, cantitate redusa de urina, inchisa la culoare. Copiii sunt mai predispusi la deshidratare decat adultii. Decesele cauzate de diaree sunt comune la copiii care au varsta sub cinci ani.

ADVERTISEMENT

Tratamentul implica hidratare pe cale orala sau intravenoasa. Solutiile orale pentru rehidratare orala sunt tratamentul de prima intentie la copii. Uneori pot fi necesare reprize scurte de antibiotice”,  potrivit sfatulmedicului.ro.

Zeamă de lămâie cu oțet alb și apă, soluție pentru îndepărtarea calcarului

Potrivit specialiștilor, zeama de lămâie cu oțet alb și apă este soluția care elimină calcarul de pe suprafețe. În același timp, și pasta de dinți. Elementele abrazive ale acestor amestecuri îndepărtează calcarul fără a crea zgârieturi, potrivit lui John Cutts, expert al companiei MeandMyGlass.co.uk

ADVERTISEMENT
Tags: