Life

Ingredientul banal care te scapă de petele de calcar de pe obiectele sanitare. Orice gospodină trebuie să îl aibă

Cum să scapi rapid, fără prea mult efort de depunerile de calcar din baie și bucătărie. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
05.12.2023 | 13:21
Ingredientul banal care te scapa de petele de calcar de pe obiectele sanitare Orice gospodina trebuie sa il aiba
Cum să scapi de calcar fără prea mult efort sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Petele de calcar reprezintă o mare problemă pentru majoritatea gospodinelor. Dacă nu mai știi cum să scapi de ele, există un truc simplu cu ajutorul căruia faci obiectele sanitare să fie lună. În plus, ingredientul ”minune” nu este deloc unul scump.

Oțetul alb distilat face minuni împotriva petelor de calcar

Majoritatea locuințelor se confruntă cu petele de calcar din cauza calității apei. Fie că este vorba de obiectele sanitare, de cafetiere sau de vasul de toaletă, depunerile de calcar și petele sunt un aspect destul de inestetic. 

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, calcarul este destul de încăpățânat și de curăță greu. Chiar dacă ai crede că scapi de el rapid, după o scurtă perioadă, petele sunt la loc.

Cele mai dispuse zone la astfel de murdărie sunt obiectele sanitare. Din cauză că apa conține un nivel ridicat de carbonat de calciu, petele se depun imediat și sunt extrem de vizibile.

ADVERTISEMENT

Însă, există un ingredient cu ajutorul căruia poți scăpa de ele. Potrivit housebeautiful.com, oțetul alb distilat face minuni atunci când vrei să cureți obiecte sanitare, aparatul de cafea, chiuveta sau vasul de toaletă. Acesta nu se aplică pur și simplu, ci există un anumit mod în care devine mult mai eficient.

Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le știe

Depunerile de calcar au un pH ridicat și sunt, de obicei, alcaline. Oțetul alb distilat acționează eficient împotriva lor și face totul în casă să strălucească de curățenie.

ADVERTISEMENT

Pentru a elimina petele și depunerile de calcar, tot ce trebuie să faci este să amesteci oțetul alb distilat cu puțină apă. Amestecul se toarnă într-o sticlă cu pulverizator, apoi se aplică pe zonele cu probleme.

Înainte de a fi curățat cu o lavetă curată, amestecul se lasă câteva minute să acționeze. Apoi, este recomandat ca apa să curgă cel puțin un minut pentru a fi eliminat orice reziduu.

ADVERTISEMENT

Tot cu ajutorul oțetului alb distilat se poate curăța și capul dușului. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o periuță de dinți cu care frecați capul dușului. Apoi, totul se curăță cu un burete sau o lavetă.

Oțetul nu este singurul care face minuni împotriva depunerilor de calcar. La fel de eficiente pentru curățarea lor sunt și apa oxigenată și bicarbonatul de sodiu. În plus, apa oxigerantă elimină rapid și reziduurile de săpun.

ADVERTISEMENT
Tags: