News

Metrorex intră în era digitală. Cum se va face accesul la metrou

23.12.2020 | 17:41
Metrorex intră în era digitală. Cum se va face accesul la metrou
Metrorex introduce noile carduri contactless. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La final de an, Metrorex le face o surpriză călătorilor și introduce noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Acestea vor fi disponibile începând de joi, 24 decembrie, în cadrul modernizării sistemului de taxare, proces care, potrivit comunicatului transmis de reprezentanții companiei, urmează să se desfășoare etapizat.

Mai exact, va începe distribuirea acestora pentru abonamentele lunare elevi/studenţi în casieriile speciale din următoarele staţii de metrou Universitate ( 24 decembrie 2020), Piaţa Unirii (28 decembrie 2020), Piaţa Unirii 2 ( 29 decembrie 2020), Gara de Nord ( 30 decembrie 2020).

ADVERTISEMENT

Sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces. Este vorba despre cartela magnetică, cardul bancar contactless şi noul card contactless Metrorex.

Metrorex introduce noile carduri contactless

Metrorex informează că în cadrul modernizării sistemului de taxare, vor fi introduse noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Acest proces se desfășoară în mod etapizat în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenți în casieriile speciale din următoarele stații de metrou:

  • Universitate – începând cu 24.12.2020;
  • Piața Unirii – începând cu 28.12.2020;
  • Piața Unirii 2 – începând cu 29.12.2020;
  • Gara de Nord 1 – începând cu 30.12.2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi și studenți de la casele speciale, urmând ca până la sfârșitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din rețeaua de metrou.

ADVERTISEMENT

Menționăm ca sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porți de acces permite mai multe modalități alternative de acces, respectiv cu cartelă magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex.

Modul de utilizare al noului card contactless este simplu și intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porții de acces după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Precizăm că eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenți se poate face doar în baza Legii educației naționale 1/2011 și HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenți are reducere 50%”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri