ADVERTISEMENT
News

Metrourile nu circulă în noaptea de Revelion! Comunicat oficial Metrorex

Autor: Alexandru Năstase | 31.12.2020 | 11:23
Metrourile nu circulă în noaptea de Revelion! Comunicat oficial Metrorex
Când începe evacuarea magazinelor de la metrou. Termenul pentru eliberare a expirat vineri. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Metrourile nu circulă în noaptea de Revelion! Anunțul a fost făcut de reprezentanții Metrorex. Aceștia au precizat că în noaptea dintre ani, trenurile nu vor transporta călători. 

ADVERTISEMENT

“Metrorex informează publicul călător că în contextul prelungirii stării de alertă la nivel național cauzată de pandemia cu coronavirus (…)

(…) și în conformitate cu dispozițiile legale – H.G. nr. 1065/11.12.2020, în noaptea de 31 decembrie 2020/01 ianuarie 2021, trenurile de metrou nu vor circula”, transmite Metrorex.

ADVERTISEMENT

Metrourile nu circulă de Revelion!

În zilele de 1, 2 și 3 ianuarie 2021, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele la un interval de 9 minute, conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale.

În caz de necesitate, vor fi disponibile cinci trenuri care vor fi introduse suplimentar. Metrorex a precizat și că anul 2020 a fost unul neobisnuit pentru noi toti.

ADVERTISEMENT

„In acest timp, am trecut totusi marea majoritate cu bine prin pandemie si am continuat sa ne indeplinim sarcinile de serviciu si chiar sa construim, finalizand, dupa multa asteptare ce-i drept, Magistrala 5 de metrou: Sectiunea Raul Doamnei – Eroilor, inclusiv statia, galeria de legatura si depoul Valea Ialomitei.

De asemenea, s-au finalizat si lucrarile la extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4  – Laminorului – Depou Straulesti, astfel incat s-a putut reduce timpul de succedare intre trenuri, cu circa 40%”, au mai anunțat reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

La final de an s-au terminat si lucrarile de modernizare a sistemului de taxare, astfel incat a fost începută imprimarea cartelelor contactless, dupa ce in prima parte a anului a fost implementata plata cu cardul bancar.

Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achizitia a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu inca 17 trenuri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!