Fotbal international

Mexic – Suedia 0-3 la CM 2018. Video. Vezi rezumatul!

27.06.2018 | 19:06
Mexic  Suedia 03 la CM 2018 Video Vezi rezumatul
ADVERTISEMENT

Mexic – Suedia 0-3 s-a jucat în ultima etapă din Grupa F a Campionatului Mondial 2018. Mexicanii avea nevoie de o remiză pentru a-și asigura primul loc, dar se puteau califica și cu o înfrângere în cazu în care nemții nu ar fi trecut de Coreea de Sud. De partea cealaltă, suedezii aveau nevoie de o victorie pentru a fi siguri de prezența în optimi și a nu depinde de celălalt meci.

Cele două formații nu s-au menajat deloc și astfel a ieșit o primă repriză spectaculoasă deși nu s-a înscris. Cele mai mari ocazii le-au aparținut nordicilor, dar șutul lui Forsberg a fost scos de sub transversală de Ochoa, iar cel al lui Berg a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 30, suedezii au cerut un penalty pentru henț, dar arbitrul Nelson Pitana nu a dictat nimic după ce a consultat reluarea video. Nordicii au continuat asaltul la poarta lui Ochoa, dar Marcus Berg a mai ratat două bune oportunități.

ADVERTISEMENT
După meciul Mexic - Suedia 0-3 la CM 2018, ambele echipe s-au calificat în optimile de finală
După meciul Mexic – Suedia 0-3 la CM 2018, ambele echipe s-au calificat în optimile de finală

Mexic – Suedia 0-3 la CM 2018

Repriza secundă a început perfect pentru suedezi care au deschis scorul prin Augustinsson, după un luft al lui Claesson. Din acel moment, mexicanii au dispărut practic de pe teren, iar europenii s-au desprins în mod normal. Mai întâi printr-un penalty transformat de Granqvist după un fault al lui Hector Moreno asupra lui Berg, iar mai apoi după autogolul cu mâna al lui Alvarez.

Cea mai mare ocazie a mexicanilor a venit abia în minutul 81, atunci când Carlos Vela a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Arbitrul argentinian Nelson Pitana a pus capăt meciului Mexic – Suedia 0-3 la CM 2018.

ADVERTISEMENT

Deși a pierdut dramatic, Mexicul s-a calificat în optimile de finală, datorită victoriei obținute de Coreea de Sud în fața campioanei mondiale en-titre, Germania. Suedia a câștigat grupa cu șase puncte, urmată de Mexic, tot cu șase puncte dar golaveraj inferior.