News

Microbuz cu români, rămas în drum în Italia după ce șoferul a fost arestat. Pentru ce faptă avea mandat internațional

Un șofer român a fost arestat de poliția italiană în timp ce transporta 9 concetățeni într-un microbuz. Bărbatul avea mandat internațional de arestare
14.04.2023 | 16:28
Microbuz cu romani ramas in drum in Italia dupa ce soferul a fost arestat Pentru ce fapta avea mandat international
Șoferul a fost arestat în urma unui control Sursa foto: Il Piccolo
ADVERTISEMENT

Poliția de stat din Gorizia a pus în executare un mandat internațional de arestare pe numele unui cetățean român, născut în 1992, rezident în provincia Pavia din Italia.

Microbuz cu români, rămas în drum în Italia după ce șoferul a fost arestat

Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz cu numere de înmatriculare românești, împreună cu nouă compatrioți, pe autostrada A34, în direcția frontierei italo-slovene.

ADVERTISEMENT

Oprit de personalul Secției de poliție rutieră din Gorizia în apropierea ieșirii de pe autostradă de la Villesse, în timpul procedurilor de identificare a reieșit că pe numele său era emis de către autoritățile române un mandat de arestare internațional.

Acesta va trebui să execute o pedeapsă, rămasă definitivă, de doi ani și două luni de închisoare pentru că a comis infracțiuni minore în țara sa de origine (conducere fără permis și sub influența alcoolului).

ADVERTISEMENT

”Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz înmatriculat în România, împreună cu nouă conaționali, pe tronsonul de autostradă A34, spre granița italo-slovenă.

Oprit de personalul Secției de Poliție Rutieră Gorizia, în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Villesse, în cadrul procedurilor de identificare a reieșit că este destinatarul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile române”, potrivit unui comunicat de presă publicat joi, 13 aprilie 2023, pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia, relatează Il Piccolo.

ADVERTISEMENT

Însoțit la secția de poliție, după îndeplinirea formalităților, bărbatul de 31 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Gorizia, la dispoziția autorităților judiciare.

În plus, șoferul vehiculului a fost acuzat de încălcarea administrativă prevăzută la articolul 169 alineatul 9 din Codul rutier, deoarece transporta un număr mai mare de persoane decât cel permis de certificatul de înmatriculare al vehiculului.

ADVERTISEMENT

Cei nouă cetățeni români pe care îi transporta șoferul arestat au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu pentru a-și putea continua călătoria întreruptă de poliția italiană.

ADVERTISEMENT
Tags: