News

Migranți afgani, uciși cu sânge rece în Arad. Au fost găsiți pe un câmp

12.12.2020 | 21:41
Migranti afgani ucisi cu sange rece in Arad Au fost gasiti pe un camp
ADVERTISEMENT

Doi migranți au fost găsiți decedați pe un câmp din apropierea localității Șagu, județul Arad, lângă Autostrada A1 și la 20 de kilometri de municipiul Arad. Un al treilea bărbat, rănit la rândul lui prin înjunghiere, a reușit să alerteze autoritățile și a ajuns de urgență la spital.

Toți sunt de cetățenie afgană și se îndreptau spre granița cu Ungaria, aflată la 50 de kilometri distanță, în momentul în care s-a iscat conflictul sângeros.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, starea martorului supraviețuitor este stabilă. Acesta urmează să fie audiat de anchetatori în vederea identificării agresorilor.

Doi migranți afgani au fost găsiți înjunghiați pe un câmp din Arad

Cel mai probabil, totul a pornit de la o răfuială  între două grupuri de migranţi ilegali. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește trupurile neînsuflețite, acestea au fost preluate de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiilor, conform procedurii în astfel de cazuri. Anchetatorii iau în calcul și ipoteza ca migranții să fi fost „înșelați” de călăuze.

Al treilea bărbat, cel care a și alertat autorităţile cu privire la atac, a fost operat şi se află internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad. Din fericire, starea sa este stabilă, iar oamenii legii speră să le poată furniza informații utile în vederea identificării agresorilor.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de origine afgană a ajuns la spitalul nostru cu plăgi multiple prin înjunghiere. Acesta a fost operat de urgenţă de către medicii chirurgi de gardă, iar în momentul de faţă este conştient, în stare stabilă şi se află sub supraveghere medicală pe Secţia Chirurgie”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz.

De la începutul anului, 1.200 de fugari au fost prinși la frontiera cu Ungaria, numai în județul Arad. Numărul este dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, localnicii se declară șocați de cele întâmplate. Habar nu aveau că Șagu poate fi o comună de tranzit pentru migranți.

ADVERTISEMENT