News

Mihai Craiu, avertisment în privința siropului de tuse pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice. Alertă lansată de OMS

Medicul pediatru Mihai Craiu transmite un avertisment în privința siropului de tuse pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice. OMS a emis, de asemenea, o alertă.
21.06.2023 | 20:16
Mihai Craiu avertisment in privinta siropului de tuse pentru cei care calatoresc cu copiii in tarile exotice Alerta lansata de OMS
Avertisment în privința siropului de tuse pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice lansat de Mihai Craiu. Sursa foto: captură YouTube / parents.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a transmis un avertisment în privința siropului de tuse pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice. Situația în unele state este extrem de gravă, cu sute de copii morți.

Avertisment în privința siropului de tuse pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice lansat de Mihai Craiu

În debutul acestui an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă și a cerut luarea unor acțiuni imediate și coordonate pentru a elimina de pe piață medicamentele neconforme.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat după ce peste 300 de copii au murit din cauza unor siropuri de tuse contaminate cu diverse substanțe toxice. OMS a recomandat celor 194 de state membre să acționeze cât mai repede pentru ”a preveni, detecta și răspunde incidentelor cauzate de medicamente contrafăcute sau contaminate cu substanțe periculoase”.

În acest context, la care se adaugă perioada vacanțelor, medicul pediatru Mihai Craiu vine cu un avertisment pentru cei care călătoresc cu copiii în țările exotice. Sfaturile medicului privesc medicamentația.

ADVERTISEMENT

”Dacă veți merge în călătorie departe, în țări exotice, alături de copiii dumneavoastră, nu cumpărați de acolo medicație pentru copii, fără consult și prescripție medicală.

Eventual documentați-vă anterior călătoriei în țara respectivă. Căci în ultimele zile au fost consemnate decese la copil în Camerun sau Gabon. Pentru părinții foarte speriați/prudenți ar fi utile, în trusa de vacanță, câteva medicamente, cumpărate aici în țară”, scrie medicul, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Sfaturi privind administrarea siropului de tuse

Același medic Mihai Craiu explică faptul că OMS avertizează încă de acum 20 de ani asupra riscurilor asociate folosirii siropurilor de tuse la copiii care nu știu să expectoreze. Vorbim în special de cei cu vârstă sub 5 ani. Mai mult, există țări dezvoltate, precum SUA sau Canada, unde nu se poate cumpăra sirop de tuse pentru copii, fără o prescripție medicală.

Numai în 2022, peste 300 de copii, în principal cu vârsta de sub 5 ani, din Gambia, Indonezia și Uzbekistan au murit din cauza unei leziuni renale acute. Toate au fost decese asociate cu medicamente contaminate, a anunțat OMS.

ADVERTISEMENT

Astfel de medicamente, în special siropuri de tuse, s-au mai vândut sau se mai pot afla la vânzare și în țări precum Filipine, Timorul de Est, Senegal și Cambodgia.

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Mirela Vaida, absentă de la Acces Direct ca să-și scoată album
Mirela Vaida, absentă de la Acces Direct ca să-și scoată album
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română