News

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să-și retragă candidatura pentru europarlamentare. „Să dea dovadă de minimă decență”

AUR îi cere Gabrielei Firea să aleagă între Primăria Capitalei și Parlamentul European. Mihai Enache: „Să își retragă imediat candidatura pentru postul de europarlamentar”
24.04.2024 | 11:51
Mihai Enache candidatul AUR la Primaria Capitalei ii cere Gabrielei Firea sasi retraga candidatura pentru europarlamentare Sa dea dovada de minima decenta
Mihai Enache spune că Firea candidează la PMB dar se află și pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare / Foto: Facebook, MIhai Enache
ADVERTISEMENT

Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Bucureștiului, i-a cerut, miercuri, Gabrielei Firea „să dea dovadă de minimă decență” și să își retragă candidatura pentru Parlamentul European.

Mihai Enache: „Solicit Gabrielei Firea să dea dovadă de minimă decență”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Generală, i-a cerut Gabrielei Firea, contracandidata din partea social-democraților, să se retragă de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

„Am un mesaj pentru doamna Firea și cred că este în asentimentul tuturor bucureștenilor, inclusiv a celor care o susțin. Solicit Gabrielei Firea să dea dovadă de minimă decență și respect față de cetățenii cărora le cere votul și să își retragă imediat candidatura pentru postul de europarlamentar”, a scris Mihai Enache pe contul său Facebook.

Candidatul AUR a subliniat că, desi Gabriela Firea este „unul dintre numele aruncate pe piaţă de PSD drept candidat la Primăria Generală”, ea se află și pe lista candidaților comuni PSD-PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Primar sau europarlamentar?

„De la reporter la moderator şi prezentator TV, de la ‘decât politician, mai bine casnică’ la purtător de cuvânt, astăzi Gabriela Firea nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar de Bucureşti sau europarlamentar.

Pentru că în acest moment este unul dintre numele aruncate pe piaţă de PSD drept candidat la Primăria Generală, dar se regăseşte încă pe lista de candidaturi la alegerile europarlamentare, firesc este să aleagă şi să renunţe la una dintre ele, ori la ambele, dacă ar avea decenţa de a ieşi din scenă după dezvăluirile privind ‘azilele groazei’”, se arată într-o declarație de presă a lui Enache.

ADVERTISEMENT

Mihai Enache a afirmat că Firea ar trebui să ia exemplu de la el, care a renunțat să candideze la alegerile europarlamentare pentru a se dedica campaniei pentru Primăria Capitalei.

Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Generală va fi validată săptămâna viitoare, a anunțat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, spunând: „Cred că e o procedură simplă, săptămâna viitoare, o să facem în online, până la depunerea candidaturii”.

ADVERTISEMENT