Sport

Gigi Becali a confirmat Fanatik. Acesta este noul staff FCSB. Ce se întâmplă cu Vintilă! Exclusiv

13.07.2020 | 15:58
Gigi Becali a confirmat Fanatik Acesta este noul staff FCSB Ce se intampla cu Vintila Exclusiv
Bogdan Arges Vintila, Adrian Petre si Mihai Pintilii in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru turul semifinalei Cupei Romaniei, disputat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, joi 25 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii ar putea fi noul antrenor al celor de la FCSB! Este una dintre dorințele vestiarului de la Berceni, care nu mai este pe aceeași lungime de undă cu actualul tehnician Bogdan Vintilă.

UPDATE, 13 iulie, ora 15:52 / FANATIK a aflat că în aceste momente are loc o şedinţă la Palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru. Toni Petrea, Mihai Pintilii şi Thomas Neubert vor face parte din staff-ul tehnic al FCSB, aşa cum FANATIK a anunţat pe 7 iulie. Cei trei se vor ocupa de echipă din acest moment, în timp ce Bogdan Argeş Vintilă nu va mai antrena prima echipă.

ADVERTISEMENT

De fapt nici patronul Gigi Becali nu-i mai ține partea lui Vintilă, dezamăgit de jocul echipei și de rezultatele din ultima perioadă. L-a criticat dur și după 2-3 la Astra, și după remiza cu FC Botoșani.

FANATIK a aflat că Gigi Becali pregătește deja terenul pentru sezonul următor, care va fi fără Bogdan Vintilă ca antrenor principal la FCSB. Becali a înțeles și părerea vestiarului și va lua o decizie cât de curând.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 iulie, ora 12:25. Gigi Becali a confirmat informațiile publicate în exclusivitate de FANATIKanume înlăturarea lui Bogdan Vintilă din funcția de antrenor principal, sosirea lui Toni Petrea și avansarea lui Mihai Pintilii.

O să vină toți, dar cred că Pintilii o să fie antrenor principal, el are cea mai mare autoritate la jucători. Nu e o problemă că n-are licență, o are Toni Petrea, o are Vintilă. Vintilă rămâne, el mă ascultă, că are de la duhovnic, e obligat să asculte, așa e între creștini”, a spus Becali la ProX.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ, 6 iulie, ora 13:40

Mihai Pintilii, antrenor principal la FCSB în locul lui Bogdan Vintilă? Este dorința jucătorilor, care a ajuns și la Gigi Becali

Bogdan Vintilă are două mari probleme în ultimele zile. A pierdut încrederea patronului Gigi Becali, dar a pierdut și respectul vestiarului, care nu mai răspunde la comenzile sale.

Și par foarte de greu de rezolvat aceste două probleme. De fapt, aproape imposibil. Gigi Becali l-a pus la pământ după ultimele două rezultate ale celor de la FCSB, iar jucătorii au trecut la revoltă zilele trecute, refuzând să se antreneze.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris înainte de FCSB – FC Botoșani că lui Bogdan Vintilă i s-a transmis că trebuie neapărat să obțină cele trei puncte. Altfel își va face bagajele. A fost doar 1-1, iar Becali a realizat încă o dată că FCSB se duce tot mai la vale cu Vintilă antrenor principal.

A doua zi după partidă, Becali a discutat cu apropiații vizavi de menținerea lui Vintilă. Momentan a concluzionat că trebuie să treacă și returul din Cupă cu Dinamo. Între timp, dinspre vestiar, Becali a fost informat despre dorința jucătorilor în ceea ce privește numirea lui Mihai Pintilii în locul lui Vintilă ca antrenor principal, iar Bogdan să rămână secund, dacă vrea, până la finalul sezonului.

Bogdan Vintilă nu-și face nicio problemă privind plecarea de la FCSB. „Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie lăudat!”

De ce vor jucătorii să meargă pe mâna lui Mihai Pintilii, care și-a anunțat renunțarea la cariera de jucător la începutul acestui an? Pentru că fostul căpitan, acum unul dintre secunzii lui Vintilă, este cel mai respectat om din vestiar.

Tot ceea ce spune „Pinti” și acum este literă de lege pentru orice jucător din vestiarul roș-albastru. Iar acest lucru a fost sesizat inclusiv de Bogdan Vintilă, care s-a arătat deranjat de faptul că autoritatea sa este știrbită de modul cum este ascultat Pintilii de vestiar.

„E și vina antrenorului. Dacă ai 2-0 și pierzi meciul, e vina tuturor. Vintilă a zis și el. Săracul, e aerian! Se pierde în fața camerelor, O să vorbesc cu Meme Stoica să stea pe bancă. Nu există cineva care să mobilizeze echipa! Vintilă nu poate! El nu are autoritate!” – Gigi Becali, după Astra – FCSB 3-2

Nu ar fi o mare surpriză sau vreo mare supărare pentru Bogdan Vintilă să fie înlocuit de pe banca FCSB. A „spus-o” și într-o postare de Facebook, cu un citat din Arsenie Papacioc, a declarat-o și după FCSB – FC Botoșani 1-1.

În momentul în care am venit la acest club, la FCSB, am ştiut la ce mă înham. E normal ca atunci când munceşti şi nu ai reuşite, să-ţi vină fel de fel de presiuni. Când nu se mai poate, asta e viaţa. Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul să fie lăudat”, a declarat Vintilă.

Mihai Pintilii ar putea prelua FCSB în acest moment. Fostul căpitan s-a înscris deja la cursurile Pro!

Mihai Pintilii ar putea fi o soluție pentru Gigi Becali, chiar dacă încă nu și-a început cariera de antrenor. Are un mare avantaj în sensul că ar rezolva din start problema unui vestiar dezamăgit și care nu funcționează ca un grup în acest moment.

Sunt dezamăgit, da. Mă uit la jucători care au salarii mari, valoare, care nu bat Botoșaniul. Cred că jucătorii sunt neantrenați. Ei nu mai joacă. Ce să-i mai zici lui Vintilă? Meme vorbește cu Neubert, eu nu prea mă mai implic. Dacă jucăm așa, nu vinzi nici jucătorii” – Gigi Becali, după FCSB – Botoșani 1-1

Dar poate Pintilii să fie antrenor principal, din punct de vedere regulamentar, dacă Becali și-ar da acordul să-l numească? FANATIK a aflat că fostul căpitan s-a înscris deja la cursurile Pro de antrenori, iar acest lucru este primul amănunt care contează. Totul depinde de cum vede patronul rezolvarea situației actuale a băncii tehnice.

Iar ceea ce le-a transmis Becali apropiaților este că nu va mai continua cu Bogdan Vintilă chiar dacă acesta va câștiga Cupa României și va asigura locul de Europa pentru FCSB în sezonul următor!

  • 2 puncte din 12 posibile a făcut Bogdan Vintilă cu FCSB de la reluarea campionatului: remizele de acasă cu Mediașul (2-2) și Botoșani (1-1)
  • 48 de ani este vârsta antrenorului Bogdan Vintilă, care are un salariu lunar de 5.000 de euro la FCSB. A venit pe 23 august 2019

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,63 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT