ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Mihai Rotaru, în stare critică la spital! “Nu poate respira singur, e ajutat de aparate, după ce infecţia cu Covid-19 i-a afectat grav plămânii”

Autor: Vlad Roşca | 10.09.2020 | 14:53
Mihai Rotaru, în stare critică la spital!
Mihai Rotaru trece prin clipe clitice, fiind ventilat mecanic din cauza infectiei cu Covid 19. Sursa foto: fanatik.ro

Veşti proaste, spre grave, dinspre Craiova. Starea patronului Universităţii, Mihai Rotaru, s-a înrăutăţit brusc, iar infecţia cu Covidd-19 i-a produs leziuni majore la nivelul plămânilor. În acest moment, Rotaru se află internat de aproape două săptămâni la terapie intensivă şi este ventilat mecanic!

ADVERTISEMENT

Ştirea că oficialii Ştiinţei s-au infectat cu noul coronavirus este cunoscută de mai bine de o săptămână.  La revenirea din Georgia, după eliminarea ruşinoasă din Europa League a Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, Marcel Popescu, Sorin Cârţu, Ovidiu Costeşin şi Emil Pieleanu au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Din fericire pentru ei, Popescu, Cârţu şi Pieleanu au fost asimptomatici, ba mai mult, ultimul dintre ei are deja două teste negative în ultimele zile şi, cu toţii, se află în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru şi Ovidiu Costeşin au ajuns la terapie intensivă din cauza infecţiei cu Covid-19

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu patronul Mihai Rotaru şi directorul executiv Ovidiu Costeşin (foto). Cei doi au acuzat simptome puternice şi au resimţit din plin efectele noului coronavirus asupra lor, fiind internaţi de 10 zile la Spitalul din Craiova.

După câteva zile de spitalizare, starea celor doi a fost declarată stabilă, iar lucrurile păreau să reintre în normal, tratamentul aplicat de medicii craioveni părând să dea rezultate. De altfel, Costeşin a şi fost mutat de la terapie intensivă în salonul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu patronul Mihai Rotaru. Deşi părea jovial şi mereu implicat în activitatea clubului, chiar şi de pe patul de spital, lucrurile au luat o turnură bruscă în ultimele zile, iar starea sa s-a înrăutăţit dramatic.

Starea patronului Ştiinţei s-a înrăutăţit brusc: “Nu poate respira singur, e ajutat de aparate!”

FANATIK a vorbit cu familia acestuia, care este în stare de şoc după ultima turnură a evenimentelor.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, starea lui Mihai este în continuare gravă, el fiind internat la terapie intensivă. E conştient, are o stare mentală OK, dar… chiar dacă momentele cu adevărat critice pare-se că au trecut, nu poate respira singur și este ajutat de aparate. Doamne fereşte de ce e mai grav! Sperăm că a trecut momentul critic!”, au dezvăluit cei din familia Rotaru pentru FANATIK.

Fumatul, stresul cauzat de finalul de campionat şi Covid-ul i-au afectat grav plămânii lui Rotaru: “Şi după externare, va avea nevoie de supraveghere medicală îndeaproape!”

Mihai Rotaru nu este un fumător înrăit. Însă patronul oltenilor nu a refuzat niciodată un trabuc de calitate, iar stresul acumulat în ultimele două luni, cauzat de finalul de sezon în care Ştiinţa a ratat titlul la mustaţă, a crescut nu doar adrenalina, ci şi nivelul tutunului acumulat de plămânii lui Rotaru. Iar scăderea sistemului imunitar al acestuia a dus la complicaţii extrem de grave la nivel pulmonar, odată cu infectarea cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Complicațiile au apărut din zona plămânilor, infecţia cu coronavirus l-a afectat grav. E clar că şi după revenire ca avea nevoie, o perioada îndelungată, de supraveghere și coordonare medicală de specialitate”, spun membrii familiei.

Condiţii draconice pentru Rotaru la spital: “Doctorul nu-i permite nici accesul la telefon!”

Mai mult decât atât, de când este ventilat mecanic, doctorii i-au impus lui Rotaru condiţii draconice pentru a-l ţine stabil:

ADVERTISEMENT

“Mihai se află în imposibilitatea de a citi sau da mesaje inclusiv colaboratorilor, cu care avea o legătură telefonică instantă, indiferent că era la Craiova, Bucureşti, în străinătate sau chiar şi în spital, la început. Acum însă, de când este ventilat mecanic, o dată, de două ori pe zi maximum, schimbă câteva sms-uri cu soţia şi atât. În rest, doctorii nu-i permit să aibă acces la telefon”, au conchis cei din familia patronului Universităţii pentru FANATIK.

  • 45 de ani are Mihai Rotaru
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!