Sport

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1, în etapa 6 din play-off în SuperLiga. Bîrligea îi aduce lui Gâlcă primul eșec pe banca oltenilor

CFR Cluj a obținut un succes foarte important pe terenul Universității Craiova, scor 1-0, în etapa a 6-a a play-off-ului din SuperLiga.
25.04.2024 | 23:34
Universitatea Craiova  CFR Cluj 01 in etapa 6 din playoff in SuperLiga Birligea ii aduce lui Galca primul esec pe banca oltenilor
Jovan Markovic controlează balonul sub privirile lui Karlo Muhar și Ștefan Baiaram. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-04-2024
20:43

CFR Cluj, victorie uriașă în Bănie

CFR Cluj a învins în deplasare Universitatea Craiova, scor 1-0, în ultimul meci al etapei a 6-a a play-off-ului din SuperLiga și a strâns lupta pentru locurile de cupe europene.

Precauția a fost cuvântul de ordine în startul primei reprize, prima fază cât de cât mai periculoasă fiind semnalată după aproape o jumătate de oră. Finalul primului act a adus în față duelul din Markovic și Sava, dar portarul CFR-ului a ieșit de fiecare dată mai bine.

Repriza secundă s-a desfășurat după scenariul propus de clujeni, care au ratat câteva ocazii importante. Golul a căzut în minutul 71 și a fost marcat de Daniel Bîrligea, care abia intrase pe teren. Oltenii au mai ratat o ocazie imensă prin Soiri, dar Costel Gâlcă a înregistrat primul eșec pe banca Universității.

sup

25-04-2024
17:09

Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1 (Bîrligea 71)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – CFR Cluj se impune pe terenul Universității Craiova, scor 1-0, și lupta pentru cupele europene se încinge.

Min. 87 – Soiri reia cu capul de 6 metri, dar Sava are o paradă fantastică.

Min. 81 – Deac îi pune mingea pe cap lui Otele, dar Popescu are o intervenție salutară. Din cornerul ieșit mingea ajunge la Bîrligea, dar șutul acestuia se duce pe lângă poartă.

Min. 71 – GOOOL CFR Cluj!!! Mingea ajunge cu noroc la Tachtsidis care o întoarce în fața porții oltenilor și Bîrligea, abia intrat pe teren, înscrie cu un șut pe sub Popescu.

Min. 67 – Lovitura de cap a lui Deac este respinsă din fața porții de Badelj, mingea ajunge la Tachtsidis, dar șutul său din 14 metri se duce peste poartă.

Min. 64 – CFR este aproape de deschiderea scorului, dar rând pe rând, Otele și Michael nu reușesc să împingă mingea în poartă.

Min. 60 – Baiaram reia spectaculos cu călcâiul, dar nu sunt probleme pentru Sava.

Min. 56 – Bancu interpretează greșit o centrare a lui Muhar și Mogoș șutează puțin peste poartă din poziție ideală.

Min. 51 – Deac primește o pasă pe culoar de la Tachtsidis, pivotează în careu, dar trage pe lângă poartă.

Min. 45+3 – Markovic închide repriza cu un șut peste poartă dintr-o poziție favorabilă.

Min. 40 – Sava respinge cu greu șutul înșelător al lui Markovic.

Min. 30 – Markovic șutează surprinzător de pe loc de la 30 de metri, dar Sava e atent și reține în 2 timpi.

Min. 30 – Mogoș șutează bine din unghi, dar Popescu are o paradă excepțională.

Min. 28 – Michael primește o pasă pe culoar, dar se grăbește și șutează de la 18 metri și mingea se duce mult peste poartă.

Min. 15 – Primul sfert de oră nu aduce nicio ocazie importantă de poartă, ambele echipe fiind preocupate să-și blocheze adversarul.

Start de meci!

Înainte de începerea partidei s-a ținut un moment de reculegere pentru Florin Oprea, portarul echipei care cucerea primul titlu din istoria Universității Craiova, decedat la vârsta de 76 de ani.

Universitatea Craiova - CFR Cluj

Echipele de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu – Al. Crețu, Anzor – Baiaram, Houri, Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Căpățână, Soiri, R. Da Silva, Ndong, Mateiu, Danciu, Bana, Cîmpanu, Blesa. Antrenor: C. Gâlcă

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Tachtsidis, Keita, Muhar – Deac, Michael, Otele. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ajeti, Al. Radu, Aussi, Filip, Fica, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Bîrligea. Antrenor: F. Dican

Universitatea Craiova – CFR Cluj este un meci de importanță majoră pentru gazde, dar cu adevărat capital pentru ardeleni. Dacă nu câștigă, CFR se îndepărtează de zona locurilor care asigură calificarea în cupele europene. Oltenii vor, în schimb, să se apropie la nouă puncte de liderul FCSB.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, live video online, în etapa 6 din play-off în SuperLiga

În urmă cu ceva mai bine de o lună, Craiova lui Ivaylo Petev o învingea cu 2-1 pe CFR, în Gruia. Pe banca ardelenilor se afla Adi Mutu. Era prima etapă din play-off și ambele echipe sperau la un parcurs care să le ducă aproape de titlu.

ADVERTISEMENT

După alte cinci etape, atât Universitatea Craiova, cât și CFR Cluj au antrenori noi și obiective diferite. Oltenii sunt antrenați de Costel Gâlcă, cel care a debutat cu o victorie pe terenul lui Sepsi, scor 3-1.

Banca CFR-ului este păstrată caldă de Francisc Dican și alți membrii ai staff-ului, în așteptarea anunțatei reveniri a lui Dan Petrescu și a achizițiilor de 8 milioane de euro. În ultima etapă, ardelenii au fost umiliți cu 5-1 pe terenul Farului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Universitatea Craiova – CFR Cluj

Ultimul meci al rundei cu a șasea din play-off va fi transmisă în direct pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Meciul va fi urmărit și pe FANATIK.ro în format LIVE VIDEO.

Aici puteți găsi echipele de start imediat ce ele sunt anunțate oficial. Vă oferim informații în timp real de la Craiova, precum și cele mai tari declarații oferite la finalul meciului de antrenori, jucători și conducători.

ADVERTISEMENT

Program și clasament play-off SuperLiga

Miercuri s-au jucat primele două partide din returul play-off-ului în SuperLiga. Farul s-a impus contra Rapidului, iar FCSB a reușit doar o remiză la Sfântu Gheorghe. Meciul din Bănie este cel care pune punct rundei.

Miercuri, 24 aprilie

  • ora 19:00 Farul – Rapid 3-1 (Munteanu ’40, Andronache ’67, Benchaib ’69 / Rrahmani ’45+4)
  • ora 21:45 Sepsi – FCSB 2-2 (Varga ’23, Ștefan ’71 / Coman ‘9, Miculescu ’34)
ADVERTISEMENT

Joi, 25 aprilie

  • ora 21:45 Universitatea Craiova – CFR Cluj (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Clasament play-off SuperLiga

clasament play-off superliga

Cote pariuri în meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj

Casele de pariuri o dau favorită la victorie pe Universitatea Craiova. Cota pe “1 solist“ este 2,55. Victoria ardelenilor este cotată cu 2,75, iar o remiză oferă cota 3,40.

Bookmakerii prevăd un meci cu multe goluri. Cota pentru “peste 2,5 goluri“ este 1,85, iar cea pentru “sub 2,5 goluri“ este 2,02. Meciurile jucate de cele două formații în precedenta etapă au produs, în total, 10 goluri.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, live stream, 21:45, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Universitatea Craiova are un moral excelent, atunci când vine vorba despre partidele contra CFR-ului. Oltenii nu au mai pierdut contra ardelenilor din 11 septembrie 2022, când ardelenii se impuneau cu 2-0 în Gruia.

În Bănie, CFR nu a mai câștigat din 15 mai 2021. Atunci, feroviarii antrenați de Edi Iordănescu se impuneau cu 3-1, după dubla lui Păun și golul Deac. Pentru Universitatea reușea să marcheze Baiaram.

ADVERTISEMENT