Sport

Mihai Stoica îl pune la zid pe Daniel Pancu: “Sfidare a bunului simţ!”

Mihai Stoica l-a pus la zid pe Daniel Pancu. Selecționerul României U21 nu l-a convocat pe Octavian Popescu pentru debutul în preliminariile Euro U21 din 2025.
07.09.2023 | 17:46
Mihai Stoica il pune la zid pe Daniel Pancu Sfidare a bunului simt
Mihai Stoica l-a pus la zid pe Daniel Pancu după neconvocarea lui Tavi Popescu. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu nu a fost convocat de Daniel Pancu în lotul României U21 pentru meciul cu echipa similară a Albaniei din prima etapă a preliminariilor Euro U21 din 2025. Jucătorul celor de la FCSB și selecționerul naționalei de tineret s-au contrat în spațiul public, iar Mihai Stoica a ținut să intervină.

Mihai Stoica îl pune la zid pe Daniel Pancu: „Să comentezi ca un chibiț este de neînțeles”

Octavian Popescu este marele absent din lotul României U21 pentru meciul cu Albania U21 din septembrie. „Perla” lui Gigi Becali a răbufnit după partida FCSB – Universitatea Craiova (3-0), în care a oferit două pase decisive, și i-a adus acuzații selecționerului.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Daniel Pancu a ținut în mai multe rânduri să explice motivele pentru care nu l-a convocat pe Octavian Popescu. Tânărul fotbalist a fost lăsat „cu ochii în soare” și după accidentarea de la lot a lui Ștefan Baiaram. Daniel Pancu a ales să-l cheme înlocuitor pe Marian Danciu, de la Universitatea Craiova.

Mihai Stoica a postat un mesaj dur pe pagina personală de Facebook prin care-l atacă pe Daniel Pancu. „Să nu-l iei pe Octavian Popescu la U21 pentru că te-ai grăbit cu convocările și n-ai așteptat derby-ul de clasament (adică locul 1 vs locul 2) este oarecum de înțeles.

ADVERTISEMENT

Să comentezi – în calitate de selecționer – această neconvocare ca un ziarist anti-FCSB sau chibiț din Cișmigiu / IOR / Parcul cu Platani este și nu este de înțeles (dar, din moment ce la FRF toată lumea pare a fi de acord cu așa ceva, probabil că asta e direcția pe acolo).

Mihai Stoica: „Sfidare a bunului simţ!”

„Să fii obligat să renunți la Baiaram și, în urma evoluțiilor jucătorilor U21, să-l ignori din nou pe unul dintre cei doi fotbaliști care au înclinat (cam tare) balanța în FCSB – Univ. Craiova și să-l convoci pe Danciu, pare a fi sfidare.

ADVERTISEMENT

Nu doar la adresa noastră, ci și a bunului simț. P.S. Dacă am dus-o prea departe cu unele ironii, sunt tentat să prezint scuze. Sunt curios dacă din partea cealaltă există tentația asta. Sau e totul OK”, a scris Mihai Stoica, pe pagine de Facebook.

În urmă cu două zile, doi dintre jucătorii convocați de Daniel Pancu au acuzat ușoare probleme medicale. Pornind de la acest detaliu, selecționerul României U21 a decis să-l cheme în lot și pe Ovidiu Perianu.

ADVERTISEMENT

„Am căutat ca la prima acțiune să aduc jucători care cred eu că se pliază cel mai bine pe ceea ce îmi doresc să joace echipa națională. Încerc să identific jucători cu un mental puternic, care nu cedează. Chiar dacă unii jucători sunt născuți 2005, dau dovadă de maturitate”, a explicat Daniel Pancu criteriile pe care le-a aplicat pentru convocările din luna septembrie.


  • 2,35 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „2 solist” la meciul Albania U21 – România U21

ADVERTISEMENT