Sport

Pancu, noi explicații după neconvocarea lui Tavi Popescu: „Caut jucători care se pot adapta cerințelor mele”

Daniel Pancu a venit cu noi explicații după ce l-a lăsat pe Octavian Popescu în afara lotului României U21 pentru debutul în preliminariile Euro 2025.
04.09.2023 | 17:12
Pancu noi explicatii dupa neconvocarea lui Tavi Popescu Caut jucatori care se pot adapta cerintelor mele
Daniel Pancu a venit cu noi explicații după ce l-a lăsat în afara lotului României U21 pe Octavian Popescu. Foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu și Octavian Popescu s-au contrat după ce selecționerul României U21 nu l-a convocat în lot pe jucătorul celor de la FCSB pentru meciul cu Albania. Pancu a explicat criteriile în urma cărora a făcut convocările pentru debutul „tricolorilor mici” într-o nouă campanie de calificare la un turneu final.

Pancu, noi explicații după neconvocarea lui Tavi Popescu: „Caut jucători care se pot adapta cerințelor mele”

Octavian Popescu este marele absent din lotul României U21 pentru meciul cu Albania (12 septembrie) în prima etapă din grupa E pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2025. După ce a oferit două pase decisive în victoria FCSB-ului, scor 3-0 cu Universitatea Craiova, „perla” lui Gigi Becali a ieșit la atac.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a explicat într-un interviu acordat FRF criteriile pe care le-a aplicat pentru convocările din luna septembrie. „Îmi place ca echipele pe care să le antrenez să joace un fotbal total, să participe toți și la faza de atac, și la faza de apărare.

Cum a fost și la U20 cum este și la U21, caut să găsesc jucătorii care se pot adapta cerințelor mele, în primul rând din punct de vedere mental, al agresivității. Chiar dacă pe unii i-a mirat selecția, pentru că mai sunt jucători de valoare care n-au fost convocați și sunt 3-4 în sensul ăsta.

ADVERTISEMENT

Am căutat ca la prima acțiune să aduc jucători care cred eu că se pliază cel mai bine pe ceea ce îmi doresc să joace echipa națională. Încerc să identific jucători cu un mental puternic, care nu cedează. Chiar dacă unii jucători sunt născuți 2005, dau dovadă de maturitate”, a declarat Daniel Pancu.

„E un mix între jucătorii cu mentalitate europeană, cu cei din România”

Alexandru Pantea este singurul fotbalist de la FCSB care face parte din lotul României U21 pentru meciul cu Albania. Daniel Pancu, fostul selecționer U20 care i-a luat locul lui Emil Săndoi pe banca naționalei U21, încearcă să construiască o combinație între stranieri și jucătorii care evoluează în campionatul intern al României.

ADVERTISEMENT

„Încerc să găsesc jucători care au jocuri internaționale în trecut, fie că au fost la loturile naționale, fie la echipele românești care au jucat în cupele europene sau jucători care vin din străinătate.

Încerc să îmbin. E un mix între jucătorii cu mentalitate europeană, cu cei din România, care consider eu că sunt cei mai puternici din punctul ăsta de vedere”, a mai spus Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

România U21, dueluri de foc pentru calificarea la Euro 2025

Campionatul European 2025 va avea loc în Slovacia. România U21 face parte din grupa E alături de echipele similare din Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia.

Daniel Pancu este de părere că elvețienii sunt favoriți la câștigarea grupei. „La o primă evaluare, Elveția pare favorita grupei și istoricul din păcate la U20 pentru că am întâlnit această generație a fost înfrângere la 5 goluri diferență. Lucrurile se schimbă acum pentru că erau alți jucători în acele momente. 

Armenia are jucători doar din campionatul intern. Restul de patru echipe cred eu că au toate șanse la calificarea de pe unul dintre cele două locuri pentru că te gândești și la locul 1.

Cred eu că micile detalii, forma de moment, șansa, vor face diferența și cred că va fi o calificare care se va juca până în ultima etapă”, a încheiat Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT