Sport

Mihai Stoica, mesaj emoționant de 1 iunie. Ce momente i-au marcat copilăria managerului general de la FCSB

Ziua de 1 iunie este o zi specială pentru Mihai Stoica (57 de ani). De „Ziua Copilului”, managerul general de FCSB a dezvăluit care au fost cele mai importante momente din copilăria sa.
01.06.2022 | 16:20
Mihai Stoica mesaj emotionant de 1 iunie Ce momente iau marcat copilaria managerului general de la FCSB
Mihai Stoica, mesaj emoționant de 1 iunie. Ce momente i-au marcat copilăria managerului general de la FCSB. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 1 iunie, ziua dedicată tuturor copiilor, Mihai Stoica le-a dezvăluit prietenilor și urmăritorilor săi de pe Facebook care au fost cele mai importante momente pe care le-a trăit în copilărie.

Cele mai importante momente din copilăria lui Mihai Stoica. Dezvăluirile managerului general de la FCSB

Managerul general de la FCSB s-a născut pe 12 aprilie 1965, la Sibiu, dar primii ani din viață i-a petrecut la Galați, iar prin intermediul a trei postări pe contul personal de Facebook a explicat fiecare moment important de pe vremea când era copil, 19 la număr.

ADVERTISEMENT

„- lipsă cheie la gât, era în ghiozdan; la Școala Generală 6 Galați Daniela Nejloveanu Adriana Vlad după ore erau programate bătăi 1 la 1, cheia la gât ar fi putut crea dezagremente

– mult fotbal în spatele blocului Suchowerski Dan, una dintre porți bătătorul de covoare (avea transversală), cealaltă poartă mobilă, din cărămizi (se putea micșora când era mingea departe; mingi de 13 și 35; cu alea de 300 doar duminica în Liceul Pedagogic, dar acolo mergeau doar șmecherii (accesul peste gard) Sorin Petcu

ADVERTISEMENT

– hidratare : sticlă de lapte cu apă de la chiuvetă coborâtă pe sfoară de la balcon (mamele sau bunicile titularele acțiunii)

– beneficiind de poziționarea blocului F1, pândă la fumătorii care așteptau autobuzul, simulare șiret desfăcut, arestat chiștoc, fumat în tufe, mestecat mentă după acțiune Doru Grigore

ADVERTISEMENT

– TV alb-negru Grigorescu, cu încălzire greoaie și un punct care nu dispărea după stingere, mare teamă să mă apropii prin spate, se mai detona singur from time to time

– mileuri și ciucurași la sertare doar la bunici, în Țiglina Il ceva chinezi de porțelan (un pescar spart cu o minge, primit bătaie mixtă – mama & tata)

ADVERTISEMENT

– mașină de spălat cu furtun care deversa ‘zoaie’ în cadă (baie de 4 m2), aceeași culoare de lichid cu ce ieșea de pe mâini când eram obligați să intrăm în apartamentele nedecomandate

– campionat de fotbal pe cartiere, unii au ajuns în echipa națională Valentin Stefan cumetre, cum vopseam tricourile cumpărate de la Modern pentru Triumf? Marius Alupoae aka Moromete, Octavian Relu Panait aka Oacă

– meciuri de fotbal pe bani, pe 25, 50 sau 100 (astea erau rare și cu scandal), cu prelungiri pe terasă la Turist – bere la halbă (și chiftele necomestibile, de pește, care veneau la pachet) Marian Stancescu

– semibascheți Drăgășani, raport calitate/preț peste tenișii chinezești, dar mult pe găuri în talpă, fgm bitum

– bara-n foc, 9 pietre, țară țară vrem ostași, rațele și vânătorii (multe mingi în gură), găoace (piese de mozaic furate), tăblițe (capace, Tuborg era 100, Okocim era 10, în Francezi aruncau străinii pe la ghenă, dar scoutingul funcționa)

– rummy în spatele blocului (faza a doua în ‘părculeț’ la B4), poker în uscător, barbut pe bloc pentru că în Pedagogic apărea sectoristu’ Gingis Han și durea rău ‘pulanul’ pe spate

– glume ‘nenea, dă-ne și nouă mingea’ – mingea fiind fixă, umplută cu nisip sau pietre… nenea selectat dintre necunoscuți, mai ales cei care combinau fete din cartier și le aduceau de mână acasă (după umeri era și mai ofensator pt micii riverani, cam toți îndrăgostiți în taină, mai ales dacă ele dădeau răspuns ținând de talie🤬)

– stat mult cu ochii pe geam la spălătorul de la etaj 1 internat fete, văzuse cineva boobs cu ani în urmă, dar speranța moare penultima (înaintea lui nea Nelu)

– acte de vandalism – spart geamuri vecini antisport care rechiziționau mingi… primii hateri originali (re)cunoscuți

– apeluri anonime efectuate de pe telefoane cu disc (nr meu 34952, mai știu foarte multe și acum) cu glume idioate : alo, familia Cocoș, vă rog cu Găina… alo, sunt Petru / care Petru? / cel cu mâna (sau altceva) de-un metru… la P în cartea de telefon ultimul era Puțulache Radu (adresez scuze pe această cale)

– ‘flori, fete sau băieți’ și ‘telefonul fără fir’ – jocuri statice seara înainte de apelurile vocale repetate de la balcon “Meme, treci în casă, nu mă face să vin după tine!”

– control “ia să văd mâinile, mișcă-te la baie și dă cu săpun până la coate și să nu bei apă înainte de masă că stai la masă până termini ce-ți pun în farfurie”… eu stăteam foarte mult la masă, uneori cu farfurii la axile ca să nu stau cu coatele pe masă… “și spală-ți farfuria că n-ai servitoare!”

– Liniile Maritime Onedin, boring, dar tot mai bun decât lecții… interzis la Mannix sau Kojak, dramă peste care treci greu”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

Mihai Stoica s-a enervat după retrogradarea lui Dinamo

Oficialul roș-albaștrilor este foarte vocal pe rețelele de socializare, în special în ultima perioadă. MM s-a enervat teribil după ce Dinamo a pierdut barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1 și a retrogradat în Liga 2. Managerul general al lui FCSB nu este de acord cu cei care susține că, începând cu sezonul viitor, „Eternul Derby” va avea loc în eșalonul secund, cu CSA Steaua.

„După ploaia de ieri a apărut o nouă specie de idioți. Ăștia care pretind că va fi derby în Liga 2. Păi de ce se umplea Arena Națională la meciurile noastre cu Dinamo? De ce apăreau statistici înainte și după?

De ce se repeta obsesiv că sunt două echipe care n-au retrogradat niciodată? FCSB = Steaua Toți o știu, doar că unii n-o recunosc”, a scris Mihai Stoica.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: