Sport

Mihai Stoica, schimbare de optică în privința lui Edi Iordănescu: „Mi-a redat motivația. Nu mă dezic”. Singurul reproș adresat selecționerului

Mihai Stoica și-a schimbat discursul în ceea ce îl privește pe Edi Iordănescu. După ce l-a criticat public pe selecționer, oficialul FCSB l-a lăudat pe antrenorul în vârstă de 43 de ani.
10.06.2022 | 15:31
Mihai Stoica schimbare de optica in privinta lui Edi Iordanescu Mia redat motivatia Nu ma dezic Singurul repros adresat selectionerului
Edward Iordanescu si Mihai Stoica la meciul de fotbal dintre FCSB si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 23 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este în fața celui de-al treilea meci oficial în calitate de selecționer, cu Finlanda, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 21:45. În primele două din Liga Națiunilor, antrenorul în vârstă de 43 de ani a pierdut meciurile cu Muntenegru (0-2) și Bosnia-Herțegovina (0-1).

Mihai Stoica, mesaj de încurajare pentru Edi Iordănescu: „Putem câștiga cu Finlanda, chiar dacă are 1000 lacuri”

După eșecul de la Podgorica, Edi Iordănescu a declarat că n-a venit la echipa națională pentru a-și distruge cariera. Acest lucru l-a iritat teribil pe Mihai Stoica. Atunci, managerul general de la FCSB l-a criticat aspru pe selecționer, dar acum s-a repoziționat.

ADVERTISEMENT

MM îl consideră pe Edi Iordănescu un foarte bun antrenor de club, mai ales după ce, în sezonul 2021-2022, cei doi au lucrat împreună la FCSB.

„Nu vreau să se înțeleagă greșit un aspect. N-am nimic împotriva lui Edi Iordănescu și cred că este prematur să fie etichetat după două meciuri amicale și două semi-oficiale, mai ales în condițiile în care nu are la dispoziție trei jucători foarte importanți (Stanciu, Man și Hagi). 

ADVERTISEMENT

Am colaborat puțin cu el, dar a fost suficient ca să realizez că este un antrenor meticulos, atent la detalii, care-și respectă enorm meseria. Dacă aceste calități sunt suficiente pentru a deveni un selecționer de succes, asta încă nu știu. Ce știu este că și-a asumat un risc, acceptând niște condiții pe care alții n-au prea dorit să le accepte.

Totuși, voi comenta sincer ceea ce mă deranjează în discursul unor oameni care contează în peisajul fotbalistic autohton, așa cum am făcut-o mereu. Cu riscul de a stârni antipatie. Asta n-ar trebui să mire pe nimeni, mai ales pe cei care mă cunosc.

ADVERTISEMENT

Putem câștiga cu Finlanda, chiar dacă are 1000 lacuri. Putem să ne revanșăm cu Muntenegru. Apoi, putem discuta de perspective și de cariere.
Între timp, să definitivăm schimbarea mentalității pentru următorii 100 ani. Am văzut că se lucrează intens la asta.

P.S. Când Edi a venit la noi, am spus că mi-a redat motivația. Nu mă dezic. Ideea e că valoarea unui antrenor e dată și de capacitatea de a transpune în joc ceea ce pregătește impecabil în antrenamente. Doar că selecționerii nu prea au timp să antreneze”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

După primele două etape din UEFA Nations League, naționala României este pe ultimul loc în Grupa 3 din Liga B. „Tricolorii” au zero puncte. Primele două poziții sunt ocupate de Finlanda și Bosnia-Herțegovina, fiecare cu câte patru puncte, în timp ce podiumul este completat de Muntenegru, cu trei puncte.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT