Sport

Edi Iordănescu ia presiunea de pe jucători înaintea meciului cu Finlanda. „Sunt eu ţinta pe perete şi aruncaţi în mine!” Video

România e în căutarea primei victorii sub comanda lui Edi Iordănescu (43 de ani). Înaintea meciului cu Finlanda din Nations League, selecționerul a avut un mesaj ferm pentru contestatari.
10.06.2022 | 12:53
Edi Iordanescu ia presiunea de pe jucatori inaintea meciului cu Finlanda Sunt eu tinta pe perete si aruncati in mine Video
Edi Iordănescu, conferința de presă înainte de România - Finlanda. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va juca pentru prima dată pe teren propriu în actuala campanie de UEFA Nations League. În runda cu numărul 3, „tricolorii” primesc vizita Finlandei, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 21:45. Înaintea partidei cu nordicii, Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru cei care îl critică.

Edi Iordănescu, mesaj ferm pentru critici: „Voi vorbi cu subiect și predicat”

Edi Iordănescu și-a pus în cap oamenii de fotbal după înfrângerea din Muntenegru, scor 0-2, când a declarat că n-a preluat echipa națională ca își strice cariera. Acum, selecționerul a făcut lumină.

ADVERTISEMENT

„M-am referit la faptul că încrederea mea e puternică şi când am vorbit de carieră am spus că sunt încă tânăr şi caut să îmi îmbunătăţesc cariera. Atâta timp cât voi fi selecţioner voi vorbi cu subiect şi predicat.

Cred că greşim un pic în analiză şi în abordare. Încercăm să costruim un bloc al performanţelor. Blocul înseamnă selecţia, s-a dovedit că nu s-a greşit cu selecţia. Nu a fost cineva neconvocat care putea schimba meciurile noastre”, a declarat selecționerul României.

ADVERTISEMENT

În următoarea partidă din Liga Națiunilor, „tricolorii” au fost victime la Zenica, acolo unde Bosnia & Herțegovina s-a impus cu 1-0. Nici după acel meci nu au lipsit criticile la adresa selecționerului și a echipei naționale.

„Deciziile din meciul cu Bosnia au fost corecte, echipa a adus energia bună, am avut mai multe analize, am făcut şi nişte teste. Avem poza de ansamblu şi doar dacă ne vom bate vom avea şansa unui rezultat pe care cu toţii îl căutăm. Sunt de acord cu absolut orice opinie.

ADVERTISEMENT

Am profesionişti lângă mine care îmi dau update. Nu le pot interzice jucătorilor să stea pe telefoane. Încrederea era afectată înainte de aceste două meciuri, după ele este şi mai rău. Nu sunt de acord cu jignirile, dar ele nu mă descalifică pe mine. Se întâmplă mereu, e ca un ciclu”, a adăugat Edi Iordănescu.

„Dacă nu înţelegem, sunt eu ţinta pe perete şi aruncaţi în mine”

„Îmi dau toată silinţa, jucăm mâine cu Finlanda, el intră în anul al şaptelea, eu am 21 de zile cu echipa naţională, din care 10 în carantină. V-am spus că mă lupt pentru a construi mentalitatea potrivită. Altfel, ne uităm doar deasupra şi nu rezolvăm nimic. Hai să ne uităm şi la problemele pe care şi echipele de club le au să intre în grupele europene.

ADVERTISEMENT

E doar CFR care a construit un nucleu cu jucători cu experienţă şi mulţi străini. Dacă nu înţelegem, sunt eu ţinta pe perete şi aruncaţi în mine. Eu încerc să impun alte standarde, să înţeleagă că trebuie să dea totul când vin la echipa naţională, trebuie să ştie că joacă pentru 20 de milioane de oameni.

Cine intră la Mogoşoaia trebuie să respecte aceste lucruri. Atunci nu ne vom mai întreba de ce s-a speriat x şi de ce nu am avut atitudine”, a mai spus antrenorul în vârstă de 43 de ani.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT