Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță, despre relația cu Edi Iordănescu și Rădoi: “Eu nu sunt de decor acolo”

Mihai Stoichiță este mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu. Directorul tehnic al FRF a fost auzit de multe ori în timp ce oferea sfaturi tehnicienilor aflați pe marginea terenului.
09.11.2023 | 12:05
Mihai Stoichita despre relatia cu Edi Iordanescu si Radoi Eu nu sunt de decor acolo
Mihai Stoichita RUPE TACEREA Despre SFATURILE din tribuna si RELATIA cu Edi Iordanescu si Radoi. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România este mai aproape ca niciodată de o calificare la un turneu final. Euro 2024 se apropie cu pași rapizi, iar tricolorii se află la două meciuri distanță de o performanță istorică. Cuplul Edi Iordănesc – Mihai Stoichiță s-a dovedit a fi rețeta de succes care ne ține pe primul loc în grupă.

România este aproape de Euro 2024

“50.000 de oameni sunt intereziși pe stadion din cauza a 300, sau 200, poftim, 400, câți vreți voi, ce raport vreți voi să facem”, a spus Mihai Stoichiță, completat de Cristi Coste: “Mihai, dacă nu sunt spectatori în tribună, acum glumesc cu tine, se aud indicațiile de sus ale tale”.

ADVERTISEMENT

“Încă ceva și vreau să confirm. Mihai Stoichiță este avizat, este un antrenor cu experiență, un antrenor care a câștigat trofee. Și vă spun, când mergeam la școala de antrenori la federație, nu exista fosti jucători care să vorbească cu Stoichiță și el să nu îi ajute.

Mihai Stoichiță ajută, ține mult la toți fotbaliștii de la școala de antrenori. Nu există, asta o confirm, am văzut-o eu. Este avizat să dea sfaturi. Eu, dacă aș fi antrenor, m-aș sfatui cu el în alcătuirea echipei”, a declarat Giani Kiriță.

ADVERTISEMENT

România ocupă primul loc în grupă cu 16 puncte reușite în 8 etape. Pe locul doi se află Elveția cu 15 puncte, iar pe 3 este Israel, la 5 lungimi de primul loc. Tricolorii se pregătesc de o dublă de foc cu cele două naționale și au nevoie de o singură victorie pentru a asigura calificarea.

Stoichiță, mâna dreaptă a lui Edi Iordănescu

“Da, nu sunt rele. Reacțiile sunt ale oamenilor care interpretează cum vor ei, eu interpretez în felul meu. Nu mai reiau acum cu Rădoi. Să fie foarte clar, pentru că vad că întotdeauna se pare ca exista o competitie intre ala care conduce si ala care e antrenor.

ADVERTISEMENT

Nu e nicio competitie intre mine si Edi. Eu nu m-am dus acolo ca să am un război cu Edi, el nu a venit ca să aibe război cu mine. El vine și își face treaba lui, hotărăște cine intră în teren, că îmi cere părerea e cu totul altceva, că îmi permit să îi dau sfaturi e cu totul altceva.

E prin prisma funcției pe care o am. Nu vă supărați, eu nu sunt decorativ acolo, nu sunt pus pe perete, un tablou. Eu sunt obligat să am grijă de orice amănunt care există în viata fiecărei echipe naționale a României, de la cei mai mici la cei mai mari.

ADVERTISEMENT

Edi este o hotarare si a mea de instalare în acest post. Este hotararea președintelui în primul rând, da, și al tuturor membrilor de acolo. Este investit cu încrederea noastră, dar asta nu înseamnă că nu putem avea și dialoguri, nu contradictorii, de orice natura.

Asta e, cum să vă explic, într-o instituție nu spunem toți “da” sau “nu”. Ultimul cuvânt îl are antrenorul, e normal să fie el. Asta este responsabilitatea lui”, a explicat Mihai Stoichiță.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și exclusiv pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Stoichita a discutat despre relatia cu Iordanescu si Radoi

 

ADVERTISEMENT