Sport

Mihăiță Pleșan și-a ales favorita în derby-ul FCSB – Universitatea Craiova: „Categoric că țin cu ei”. Exclusiv

Mihăiță Pleșan, jucător trecut pe la Universitatea Craiova și FCSB, îi va susține pe elevii lui Eugen Neagoe în derby-ul de pe Arena Națională.
19.02.2023 | 11:30
Mihaita Plesan sia ales favorita in derbyul FCSB  Universitatea Craiova Categoric ca tin cu ei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mihaiță Pleșan a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că va fi cu sufletul alături de olteni în derby-ul FCSB – Universitatea Craiova. Confruntarea dintre cele două formații este programată duminică, de la ora 20:00, iar Eugen Neagoe și-a făcut deja calculele pentru partida de pe Arena Națională.

Mihăiță Pleșan, înainte de FCSB – Universitatea Craiova: „Va fi un meci frumos. Categoric că țin cu ei”

FCSB – Universitatea Craiova este derby-ul etapei cu numărul 26 din SuperLigă, iar oltenii vor să se întoarcă în Bănie cu cele trei puncte. Mihăiță Pleșan a făcut primii pași în fotbal la Craiova, însă a trecut și pe la FCSB, viitoarea adversară a alb-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan a declarat că îi susține pe olteni în confruntarea de pe Arena Națională, însă este de părere că elevii lui Eugen Neagoe vor avea o misiune dificilă. Fostul jucător al Universității Craiova a declarat că trupa lui Eugen Neagoe trebuie să continue evoluțiile bune din campionat.

„Va fi un meci frumos, disputat între două echipe care au ambiții mari. Categoric că țin cu Craiova, însă este un meci foarte greu și este greu să fie cineva favorită. FCSB a jucat destul de bine în campionat, însă la meciurile acestea se poate întâmpla orice.

ADVERTISEMENT

Craiova trebuie să confirme ceea ce a făcut la ultimul meci, să treacă peste perioadă proastă de la începutul campionatului. În play-off se va decide totul, important pentru fiecare echipă este să urce în clasament, cu cât mai multe puncte cu atât mai bine”, a declarat Mihăiță Pleșan.

Universitatea Craiova a avut deplasări grele pe terenul celor de la FCSB în ultimii ani, însă Mihăiță Pleșan este de părere că elevii lui Eugen Neagoe pot face un meci excepțional. Acesta a declarat că oltenii trebuie să mențină distanța dintre primele locuri din clasamentul din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Niciodată nu seamănă un meci cu altul, există posibilitatea să facă un meci excepțional, însă există și cealaltă parte… Fiecare meci trebuie luat parte în parte, partidă foarte importantă pentru că adversara este apropiată în clasament și ai aspirații să câștigi campionatul, la fel ca și ei”, a spus fostul jucător al alb-albaștrilor.

Ce jucători de la Universitatea Craiova pot face diferența în derby-ul cu FCSB: „Pot destabiliza orice echipă din România”

Mihăiță Pleșan are încredere în atacanții Universității Craiova, despre care spune că „pot destabiliza orice echipă din România”. Acesta este de părere că Andrei Ivan, Alexandru Ișfan sau Jovan Markovic pot decide derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Eroul de la meciul cu Germania, scor 5-1, speră ca Elvir Koljic să revină la forma din sezoanele trecute după accidentare. Atacantul bosniac a revenit în tricoul Universității Craiova la partida cu FC Hermannstdat, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

„Atuul Universității Craiova este toată zona de atac cu jucători care pot destabiliza orice echipă din România în momentul de față precum Ivan, Cîmpanu, Ișfan, Koljic și Markovic. A început și Koljic ușor, ușor cred că va intra și va juca mai mult cu FCSB.

Toată lumea își dorește să revină la forma din primele sezoane, dar este greu să revii la forma aia după accidentare. Își trebuie timp, măcar un tur sau un retur de campionat să joace fără să aibă probleme, ceea ce se poate întâmpla. Depinde cum va continua, pentru că a revenit și s-a accidentat din nou, poate de asta nu a fost forțat în ultima perioadă.

Sunt două echipe care pot să câștige împotriva celeilalte dacă prind o zi bună. Ca în orice meci, chiar dacă joci împotriva unei echipe mai slab clasate, antrenorul își dorește să câștige. Sunt mai mulți factori care înclină balanța într-un fel sau altul.”, a declarat Mihaiță Pleșan.

mihaita plesan în duel cu unul dintre jucătorii de la fc brasov
Mihăiță Pleșan, fost jucător la Universitatea Craiova și FCSB. sursă foto: Sport Pictures

Mihăiță Pleșan, despre șansele la titlu ale Universității Craiova: „Va fi un play-off foarte greu”

Mihăiță Pleșan este de părere că FCSB este principala favorită la câștigarea titlul de campioană a României din acest sezon. Acesta crede în șansele Universității Craiova, iar fostul fotbalist al alb-albaștrilor crede spune că oltenii trebuie să obțină puncte importante înaintea play-off-ului din SuperLiga.

„Categoric că își dorește să câștige, după victoria cu CFR Cluj și ar lega două victorii cu echipe care sunt în luptă pentru câștigarea campionatului, intri cu șanse reale mult mai mari. În momentul de față, FCSB a arătat foarte bine și dacă vor ține pasul va fi greu să îi oprească.

Va fi un play-off foarte greu, dacă pot să țină ritmul pe care îl au va fi greu să îi oprească cineva. Toate primele cinci echipe au șanse la titlu, diferența este foarte mică. Nu cred că este una dintre cele cinci, care nu se gândește la campionat, ar fi nerealistic”, a declarat Mihăiță Pleșan.

„Cele mai frumoase momente pe care le are un fotbalist este să joace în derby-uri”

Mihăiță Pleșan este de părere că partida dintre FCSB și Universitatea Craiova va fi spectaculoasă, cu multe goluri pe Arena Națională. Acesta a declarat că cele mai frumoase momente din cariera unui fotbalist sunt derby-uri, partide speciale pentru olteni împotriva formațiilor din București.

„Sunt două echipe care crează faze frumoase, cărora le place jocul și au jucători valoroși, care pot destabiliza orice echipa din campionatul României, ne așteptăm să fie un meci frumos, cu multe goluri. Cele mai frumoase momente pe care le are un fotbalist este să joace în derby-uri.

Ajuns ca fotbalist îți dorești să joci în derby-uri, când stadionul este plin și există miză, atunci te simți fotbalist. Toate meciurile Craiovei cu echipele din Bucureșți precum FCSB, Dinamo și Rapid sunt meciuri speciale. De-a lungul timpului au fost multe meciuri disputate cu trofee pe masă”, a încheiat fostul jucător al Universității Craiova.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „X2” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: