News

Mii de oameni, injectați cu o soluție salină în locul vaccinului împotriva COVID-19, în Germania

Germania: Mii de oameni, injectați cu o soluție salină în locul vaccinului împotriva COVID-19.
12.08.2021 | 13:55
Mii de oameni injectati cu o solutie salina in locul vaccinului impotriva COVID19 in Germania
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în districtul Friesland din nordul Germaniei, unde mii de oameni care au mers să se vaccineze au primit, în schimb, o soluție salină.

Oameni injectați cu soluție salină în loc de vaccinul pentru coronavirus

Cea care ar fi înlocuit cele două seruri a fost o asistentă medicală, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Sănătății din Saxonia Inferioară din Germania.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se știe dacă acest incident a fost unul intenționat sau accidental, dar cert este că sunt mii de persoane trebuie să meargă din nou la centrele de vaccinare pentru a se imuniza.

Este singura soluție pentru ei, din moment ce aceștia au fost injectați cu o soluție salină care nu are niciun fel de protecție împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Există deja un număr de 2.000 de persoane care au solicitat să fie din nou vaccinate, sau mai precis pentru prima dată, după ce au apărut anumite informații care arată că, în locul unuia dintre vaccinurile autorizate la acest moment, a fost folosită o soluție salină.

Totodată, autoritățile au informat și că primele persoane care au fost afectate de această încurcătură vor începe să fie imunizate de vineri, conform unui purtător de cuvânt al districtului menționat.

ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor afectate ar putea depăși 8.500

Numărul persoanelor afectate de greșeala acestei asistente, fie ea voită sau nu, ajunge chiar la 8557 de oameni. Aceștia au fost injectați în perioada 5 martie – 20 aprilie 2021.

Toți acești oameni ar putea fi afectați și ar putea fi nevoiți să repete procedura de vaccinare, având în vedere că aceasta nu a avut loc, deși ei credeau că deja erau imuni împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Numărul exact al oamenilor care au fost doar injectați cu o soluție salină și nu vaccinați împotriva coronavirusului poate fi mult mai mare decât atât.

Totodată, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Sănătății din Saxonia Inferioară a transmis că oamenii care au fost infectați cu soluția salină nu au dezvoltat vreo formă gravă de coronavirus.

Numele asistentei respective nu a fost făcut public și nici nu se știe dacă ea a fost reținută de oamenii legii. Totuși, potrivit anchetatorilor, aceasta era sceptică cu privire la vaccinuri, conform lucrurilor postate pe rețelele de socializare.

„Sunt total şocat de acest eveniment”, a declarat Sven Ambrosy, un consilier local districtul Friesland.

ADVERTISEMENT