Sport

Mijlocaşul-salvator al lui Cristiano Bergodi e deja bun de joc! A fost inclus în lotul Rapidului și ar putea debuta cu CFR Cluj

Jakub Hromada abia a ajuns în România şi poate să debuteze imediat, internaţionalul slovac e gata să fie folosit în meciurile oficiale
10.02.2024 | 15:22
Mijlocasulsalvator al lui Cristiano Bergodi e deja bun de joc A fost inclus in lotul Rapidului si ar putea debuta cu CFR Cluj
Mijlocaşul-salvator al lui Cristiano Bergodi e deja bun de joc!
ADVERTISEMENT

A trecut mai puţin de o săptămână de când a fost prezentat şi Jakub Hromada e deja disponibil pentru Cristiano Bergodi. Slovacul nu e în situaţia în care se găsesc cei mai mulţi dintre fotbaliştii pe care echipele româneşti îi achiziţionează iarna, el nu necesită o perioadă cu antrenamente ca să-şi recupereze forma bună, a venit într-o condiţie fizică bună şi poate fi utilizat imediat în meciurile din campionat. Rapid va evolua la Cluj în etapa aceasta, cu CFR. Partida va fi sâmbătă, de la ora 21:15.

Jakub Hromada poate fi soluţia

Singurul handicap al lui Hromada este că el nu e încă adaptat la ţară, la club. A fost prezentat pe 4 ianuarie ca nou jucător al Rapidului şi nici nu a apucat să-şi cunoască bine colegii. Slovacul a fost împrumutat de la Slavia Praga până la sfârşitul acestui sezon. În funcţie de randamentul pe care-l va oferi în perioada aceasta, mutarea ar putea să devină permanentă în vara care urmează. După CV, Jakub ar trebui să fie un fotbalist bun pentru campionatul nostru.

ADVERTISEMENT

El a adunat 77 de prezenţe la Slavia Praga, o formaţie pentru care a evoluat inclusiv în cupele europene. A bifat şi cinci selecţii în naţionala Slovaciei, o reprezentativă pe care România o va întâlni la Campionatul European din vară. Rapid a putut să-l aducă acum pentru că Hromada nu mai era un om foarte important la Slavia, a fost titular în numai patru partide din stagiunea curentă şi în alte trei ocazii a intrat pe teren pe parcursul jocurilor.

Hromada, inclus în lot de Cristiano Bergodi!

Pentru Cristiano Bergodi e importantă achiziţionarea lui Jakub, deoarece slovacul evoluează într-o zonă, în faţa apărării, în care vişiniii au fost fragili până acum. Ei l-au adus pe Damjan Djokovic în iarna aceasta, însă nici croatul nu a putut să rezolve problema din linia de mijloc. Djokovic chiar a fost criticat după primele evoluţii pe care le-a avut în tricoul Rapidului, impresia generală este că el nu reuşeşte să revină în forma în care era atunci când se afla la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Hromada are avantajul că e mai tânăr, el are 27 de ani, iar Djokovic va împlini 34 de ani în aprilie. Slovacul e suficient de experimentat încât să se poată integra în curând. El a mai schimbat ţări, echipe de-a lungul carierei. A petrecut o perioadă în Italia, la Juventus. Torinezii l-au folosit doar în formaţiile de juniori, nu în prima echipă, după care l-au împrumutat către nişte cluburi mai mici: Genoa, Sampdoria, Pro Vercelli. De altfel, Hromada a fost inclus în lotul Rapidului pentru meciul cu CFR Cluj.

  • 1.300.000 de euro e cota de piață a lui Jakub Hromada, potrivit Transfermarkt

Dan Şucu a forţat pentru câştigarea campionatului

A trecut apoi în Slovacia, la Senica, apoi a mers în Cehia, unde a fost la Viktoria Plzen şi la Slavia Praga. Nu numai randamentul dezamăgitor al lui Djokovic e motivul pentru care mijlocul giuleştenilor nu a arătat ca unul îndeajuns de puternic, nici ceilalţi închizători din lot nu s-au impus ca titulari clari. Alexandru Albu, Răzvan Oaidă au fost folosiţi des, dar nu arată ca nişte fotbalişti indispensabili.

ADVERTISEMENT

Un alt mijlocaş central, Xian Emmers, e accidentat la un deget şi încă nu a fost recuperat. Belgianul jucase bine şi devenise favoritul acţionarului majoritar, Dan Şucu.

El l-a lăudat pe Emmers în declaraţiile publice chiar şi după partide în care alţi fotbalişti ieşiseră mai clar în evidenţă. Şucu a vorbit recent la FANATIK SUPERLIGA despre problemele medicale ale lui Xian şi a asigurat că mijlocaşul belgian va fi păstrat cu siguranţă şi pentru sezonul următor, indiferent de situaţia lui medicală din prezent.

ADVERTISEMENT

“Nu se pune problema ca Emmers să plece de la Rapid. Este unul dintre jucătorii care ne plac foarte mult și vreau să vă anunț oficial că vom activa clauza de prelungire automată a contractului. În vară, lui Emmers îi expiră contractul și îl vom prelungi cu încă un an, pentru că avem această opțiune de prelungire. Va sta în continuare cu noi și ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele, fiindcă este unul dintre jucătorii de mare viitor ai Rapidului”, a fost declaraţia lui Dan Şucu.

Borislav Burmaz, lovitura dată de Rapid!

Rapid a operat mai multe achiziţii în iarna aceasta. Dintre nou-veniţi, un impact instantaneu l-a avut Borislav Burmaz. Atacantul sârb a marcat un gol spectaculos în etapa trecută în meciul cu Oţelul, câştigat în Giuleşti cu 2-1.

Burmaz s-a impus ca un titular în atac în parteneriat cu Albion Rrahmani, kosovarul care a jucat pentru vişinii şi în 2023, dar absentase o perioadă din cauza unei accidentări. Dan Şucu a investit în iarna aceasta cu speranţa că echipa lui ar putea să concureze serios pentru câştigarea campionatului încă din sezonul acesta.

 

 

ADVERTISEMENT