Sporturi

Mike Tyson, acuzat de dopaj pentru a putea reveni în ring la 53 de ani. “Numai cu steroizi poate face acest lucru”

05.06.2020 | 17:20
Mike Tyson acuzat de dopaj pentru a putea reveni in ring la 53 de ani Numai cu steroizi poate face acest lucru
Mike Tyson, acuzat de dopaj pentru a putea reveni în ring la 53 de ani. "Numai cu steroizi poate face acest lucru". Foto: Forbes.com
ADVERTISEMENT

Mike Tyson, care se pregăteşte pentru o senzaţională revenire în ring la vârsta de 53 de ani, a fost acuzat de un luptător MMA că a recurs la steroizi pentru a căpăta forţa şi agilitatea necesare unui asemenea proiect.

Mike Tyson, acuzat de dopaj

Mike Tyson este acuzat de dopaj de către luptătorul rus Serghei Kharitonov, care este convins că numai în acest fel fostul campion mondial ar putea reveni în ring la o asemenea etate.

ADVERTISEMENT

Americanul se antrenează asiduu pentru a face faţă unei asemenea provocări şi spune că se simte din ce în ce mai bine de la o zi alta, urmând la sânge programul de antrenament.

Rusul Kharitonov nu are nici un dubiu

Însă pentru experimentatul luptător rus nu există dubiu că oricât s-ar antrena Mike Tyson nu ar avea cum să facă faţă la intensitatea unui meci fără a apela la ajutorul steroizilor.

ADVERTISEMENT

“A luat testosteron şi alte produse care să îl poată aduce repede în formă, în parametrii necesari. Cum altfel ar fi putut la 53 de ani să revină în ring, când corpul nu mai ascultă ca înainte comenzile pe care le primeşte” – a spus Kharitonov pentru cotidianul rus Sport Express.

Tyson spune că l-au ajutat dieta vegană şi tratamentul cu celule stem

“Sunt în cea mai bună formă a vieții mele. Dumnezeu mi-a fost milostiv. Eu cântăresc 104 kilograme și mă simt foarte bine.

ADVERTISEMENT

Mă pregătesc să îi ajut pe cei care au fost mai puțin norocoși decât mine și o voi face într-o luptă pentru caritate ”, a spus Mike Tyson în urmă cu câteva săptămâni, arătând marea îmbunătățire pe care a făcut-o în forma sa fizică și supunându-se la antrenamente grele pentru a reveni la box la 53 de ani.

Nu va exista control antidoping

Vrea să lupte în favoarea persoanelor fără adăpost și a dependenților de droguri. Înainte de asta, Tyson era considerat chiar obez, consumând cocaină și alcool. Și acum, potrivit boxerului însuși, a obținut o transformare incredibilă, în ciuda vârstei sale, datorită unei diete vegane, a unei bune rutine de antrenament și a unui tratament scump cu celule stem.

ADVERTISEMENT

Kharitonov a observat transformările prin care trece americanul şi nu are dubiu că pe lângă dieta vegană Tyson a utilizat şi substanţe interzise, dar fiind vorba de un meci de caritate nu va exista control antidoping, deci nici un pericol pentru Iron Mike.

ADVERTISEMENT