News

Ministerul Sănătății, plan de verificare a imunizării populației la Covid-19: ”Vom testa 30.000 de români”. Când va începe procesul

25.05.2020 | 07:38
Ministerul Sanatatii plan de verificare a imunizarii populatiei la Covid19 Vom testa 30000 de romani Cand va incepe procesul
Ministerul Sănătății, plan de verificare a imunizării populației la Covid-19: ”Vom testa 30.000 de români”. Când va începe procesul. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății are un plan de verificare a imunizării populației în fața infecției cu Covid-19. Pentru a afla acest lucru, zeci de mii de români vor fi testați în următoarea perioadă.

Ministerul Sănătății, plan de verificare a imunizării populației la Covid-19: ”Vom testa 30.000 de români”

După ce Primăria Capitalei a anunțat că va începe un proiect de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu coronavirus, exemplu este luat și de oficialii din Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din sănătate, Horațiu Moldovan, a dezvăluit planul de testare al nivelului imunizării populației la Covid-19. Acesta spune că ministerul ca demara o testare care se va face după depășirea maximului epidemiei și se va aplica pe un eșantion de 30.000 de români.

“Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan duminică seară, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Când va începe procesul de testare a populației

Această testare a autorităților centrale din Guvern va avea loc după faza de maxim a epidemiei de coronavirus din România. În prezent, încă se înregistrează cazuri numeroase de infectare și nu se pot obține rezultate relevante.

Horațiu Moldovan mai afirmă că Institutul Național de Sănătate Public va conduce acest proces, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.

ADVERTISEMENT

“Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la Covid-19”, a estimat Horațiu Moldovan pentru sursa citată.

În ceea ce privește ușoara creștere de duminică a numărului de cazuri noi de infectare, secretarul de stat nu a îngrijorat și spune că e nevoie de mai multe zile pentru a se trage o concluzie.

ADVERTISEMENT

“Creșterea de azi, de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe. Creșterea de duminică poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare”, a concluzionat Moldovan.

ADVERTISEMENT