News

Ministrul Agriculturii cere Consiliului Concurenţei să verifice marile lanţuri de magazine. “Nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!”

Ministrul spune că produsele românești, găsite pe rafturile marilor magazine, ar trebui să fie mai ieftine decât cele marcă proprie.
20.02.2024 | 18:51
Ministrul Agriculturii cere Consiliului Concurentei sa verifice marile lanturi de magazine Nu pot accepta profiturile speculative facute pe seama romanilor
Ministrul Agriculturii, despre prețurile produselor din marile lanțuri de magazine. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii cere Consiliului Concurenţei să verifice marile lanţuri de magazine. Florin Barbu este de părere că produsele românești, găsite pe rafturile supermarketurilor, ar trebui să fie mai ieftine decât produsele marcă proprie.

Florin Barbu: „Produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie”

În cadrul Conferinţei RO 3.0, care a avut loc marți, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut o declarație controversată cu privire la marile magazine. Ulterior, Florin Barbu a venit cu noi explicații, postând un mesaj pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii susține că producătorii din România i-au semnalat de foarte multe ori faptul că produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri exagerate, poate chiar de două ori mai mari decât produsele marcă proprie ale respectivelor magazine.

Producătorii spun că aceste costuri fac ca alimentele lor să fie necompetitive față de produsele marcă proprie din supermarketuri. În acest context, ministrul Barbu cere ca situația să fie verificată de Consiliul Concurenței.

ADVERTISEMENT

„Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește.

Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!”, a transmis ministrul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Ministrul susține că produsele românești trebuie să fie la un preț „cât mai mic”

Florin Barbu spune că vrea ca în magazine să fie aduse cât mai multe produse românești, dar costul să fie corect, atât pentru producători, cât și pentru consumatori. El consideră că prețurile acestora trebuie să fie cât mai mici și că sunt de neacceptat „profiturile speculative făcute pe seama românilor”.

Totodată, ministrul Agriculturii a ținut să puncteze faptul că nu a susținut niciodată că ar urmări să fie scoase de pe piață alimentele ieftine. Florin Barbu declară că românii trebuie să găsească hrană de calitate, la prețuri corecte.

ADVERTISEMENT

„Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!”, a adăugat ministrul Florin Barbu.

ADVERTISEMENT