News

Ministrul Agriculturii îi scoate pe oameni din casă: “Cei sănătoşi, la câmp! Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată”

05.04.2020 | 13:08
Ministrul Agriculturii ii scoate pe oameni din casa Cei sanatosi la camp Fiecare palma de pamant trebuie lucrata
ADVERTISEMENT

În pandemia de coronavirus, teama unei crize a alimentelor persistă. Vânzătorii şi autorităţile au dat asigurări că stocurile sunt suficiente, iar ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermieri să continuă să muncească. 

Ministrul Agriculturii îi scoate pe oameni din casă: “Cei sănătoşi, la câmp!”

Chiar dacă a fost o frenezie la magazinele alimentare, hypermarketuri şi supermarketuri în luna martie, o mare parte a oamenilor alergând să îşi facă provizii de teama unei crize alimentare cauzate de coronavirus, producătorii români au stocuri mari de alimente.

ADVERTISEMENT

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a recunoscut că producătorii români stau cu marfa nevândută, însă îi încurajează să îşi continue activitatea, pentru că la toamnă este posibil să consumăm mai multe produse româneşti.

“Avem stocuri foarte mari la producătorii noștri de alimente, carne, lapte. Producătorii nu pot să-și vândă produsele pe care le au. Am făcut un apel la toți, la măsură și înțeleptiune. Să trecem cu toții prin această criză.

ADVERTISEMENT

Toți cei care sunt sănătoși să iasă la câmp. Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungește.

Să ne asiguram că producem la noi în țară măcar atât cât să asigurăm securitatea alimentară a românilor”, a spus ministrul Agriculturii la Digi 24.

ADVERTISEMENT

“Ne gândim ca după 1 iunie să mergem până în 12.000- 13.000 de cazuri”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă ca vârful pandemiei de coronavirus să vină în luna iunie, când estimează aproximativ 10.000 de infecţii, însă numărul de îmbolnăviri ar putea să scadă în a doua jumătate a lunii mai:

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească.

ADVERTISEMENT

În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem până în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat  Nelu Tătaru.

 

ADVERTISEMENT
Tags: