News

Ministrul agriculturii nu vrea să închidă hipermarketurile în weekend: ”Nu pot să vă oblig când să vă faceți cumpărăturile”

Florin Barbu nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend. Solicitarea a fost făcută de micii retaileri către guvern
23.03.2024 | 16:27
Ministrul agriculturii nu vrea sa inchida hipermarketurile in weekend Nu pot sa va oblig cand sa va faceti cumparaturile
Florin Barbu, ministrul agriculturii, nu vrea închiderea hipermarketurilor în weekend Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul agriculturii nu este de acord cu această propunere, precizând că nu poate să impună nimănui când să își facă cumpărăturile, mai ales că timpul liber este, în general, în weekend.

Ministrul agriculturii nu vrea să închidă hipermarketurile în weekend

Florin Barbu a mai spus că el personal nu este de acord cu o astfel de modificare de program și că, în Franța, acest tip de magazine sunt închise doar duminica după ora 13.00, spre exemplu.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție la guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta şi duminica, aceste magazine. Micii retaileri sunt procesatorii români care au și magazine de desfacere.

Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend. Foarte mulți români muncesc în timpul săptămânii și în weekend merg și se relaxează, se duc în mall, în mall este și câte un supermarket, deci fac și cumpărăturile.

ADVERTISEMENT

Eu nu cred că pot, ca ministru al agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceți cumpărăturile. Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend.

În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme. Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord.

ADVERTISEMENT

În timpul săptămânii, foarte mulți oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături. Sâmbăta şi duminica ies cu copiii, merg la cumpărături, se recreează şi alte lucruri.

Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”, a explicat ministrul la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Vorbind despre statele europene în care marile lanțuri de magazine sunt închise în weekend, Florin Barbu a mai spus: ”Am fost în zona de Franţa. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise”.

Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. Primul-ministru a mai spus că o decizie în acest sens ”nu este una ușoară”.

ADVERTISEMENT