News

Ministrul energiei îi liniștește pe șoferi, după explozia prețului la benzină și motorină: ”Nu există niciun motiv pentru a ne întoarce la vremurile cu Ceaușescu”

Virgil Popescu, ministrul energiei, a reacționat după explozia prețului la benzină și motorină. Acesta îi liniștește pe cetățeni și spune că ”nu există niciun motiv pentru a ne întoarce la vremurile cu Ceaușescu”.
09.03.2022 | 20:35
Ministrul energiei ii linisteste pe soferi dupa explozia pretului la benzina si motorina Nu exista niciun motiv pentru a ne intoarce la vremurile cu Ceausescu
ADVERTISEMENT

În marile orașe din țară, românii au format cozi imense la benzinării, după ce prețurile au explodat la unele stații, iar în online a circulat informația că de joi vor fi tarife uriașe. Autoritățile infirmă zvonurile.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, îi liniștește pe șoferi, după explozia prețului la benzină și motorină

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinăriile din țară. ”Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a mai dat asigurări că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină şi motorină.

Popescu dă asigurări că prețul carburanților nu va ajunge la 10 sau 11 lei și nici la 9 lei. Ministrul subliniază că România nu va reveni la vremurile grele din perioada Ceaușescu, când benzina era raționalizată.

ADVERTISEMENT

Nu vorbim în România despre prețuri mari. Nu vorbim despre lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la cozi. Prețul nu va ajunge la 9 lei, la 10 lei și la 11 lei.

Vor găsit motorină și benzină și peste o săptămână, peste două, peste trei… Este un război la graniță și în această perioadă mai apar informații false.

ADVERTISEMENT

Nu avem probleme. România nu are probleme nici cu carburanții, nici cu gazele naturale. Nu există niciun motiv pentru ca benzina să ajungă joi la 11 lei/litru.

Există motive ca autoritățile să meargă în control la acele benzinării care au avut poză cu 9 și 11 lei. Prea dintr-o data, brusc și subit s-a creat o panică. Cred că pur și simplu s-a creat o psihoză în masă.

ADVERTISEMENT

Nu există niciun motiv pentru a sta la coadă și a ne întoarce la vremurile cu Ceaușescu, când benzina era raționalizată”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Virgil Popescu spune că situația din Ungaria ar fi putut influența prețurile din vestul țării

Ministrul Energiei a mai afirmat că este posibil ca unele benzinării independente să speculeze faptul că în statul vecin, Ungaria, preţul combustibilului a fost plafonat, nu se găseşte mereu benzină, iar benzinăriile nu sunt deschise non-stop, ci după un anume program.

”Românii trebuie să ştie că, în Ungaria, Guvernul a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei şi produsul a dispărut, practic există o penurie de carburanţi.

Benzinăriile din ţara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop, şi acest lucru probabil că a început să influenţeze preţurile la frontieră, benzinării independente”, a explicat ministrul Energiei.

Mai departe puteți verifica în timp real prețurile pentru benzină și motorină accesând acest link.

ADVERTISEMENT