News

Ministrul Familiei despre abuzul de la Școala Titulescu: ”Am simțit revoltă. Acolo e o problemă de management”

Natalia Intotero spune că toți copiii trebuie să-și cunoască drepturile și numărul de urgență 119. Ministrul spune că are o colaborare bună Ministerul Educației
08.03.2024 | 22:11
Ministrul Familiei despre abuzul de la Scoala Titulescu Am simtit revolta Acolo e o problema de management
Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a reacționat în cazul abuzului de la Școala Titulescu Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul familiei a dezvăluit ce a simțit în momentul în care a aflat despre cazul de abuz sexual de la Școala Titulescu din Capitală, unde un elev a fost violat de două ori în toaleta instituției de învățământ.

Ministrul Familiei despre abuzul de la Școala Titulescu

Natalia Intotero a declarat că a simțit revoltă și a subliniat că este necesar ca toți copiii să cunoască numărul de urgență care le este dedicat, numărul 119.

ADVERTISEMENT

”Revoltă. Revoltă am simțit, și pentru că nu sunt în studio nu am reușit să aflu numele persoanei care ar fi pregătit pliante (se referă la reprezentanta DGASPC care a participat joi seară la o ședință în cadrul Școlii Titulescu n.r.). 

Eu cred că acea doamnă e depășită de vremurile pe care le trăim când tinerii își obțin informații online, nu din pliante. Acolo e o problemă de management.

ADVERTISEMENT

Eu acum mă întorc de la căsuțe familiale, unde m-am întâlnit cu tineri, tinere instituționalizați, și am discuții de fiecare dată cu ei. Acolo unde e management bun e liniște.

Toți copii trebuie să știe numărul 119, apelați cu încredere, nu vă lăsați hărțuiți sau intimidați. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce a trecut acel copil.

ADVERTISEMENT

În primul rând, cred că toți copiii trebuie să-și cunoască drepturile dar și numărul de urgență, care e tot mai apelat, pentru că am încercat de când sunt ministru să-l aducem la cunoștința tinerilor”, a declarat Intotero la Digi24.

Ministrul Familiei a declarat și că ministerul pe care îl conduce are o bună colaborare cu Ministerul Educației Naționale (MEN) și că nu îi poate reproșa Ligiei Deca faptul că nu cunoaște numărul elevilor care au fost abuzați în școli.

ADVERTISEMENT

”Avem conlucrare cu Ministerul Educației, chiar săptămâna trecută am terminat discuțiile pe documentul despre colaborarea cu părinții.

Trebuie să-i iau apărarea doamnei Deca, pentru că dacă m-ați întreba numărul (de copii abuzați în școli n.r.) poate nici eu n-aș ști să vi-l dau cu exactitate. Avem o colaborare foarte bună cu MEN”, a mai spus Natalia Intotero.

ADVERTISEMENT