News

Natalia Intotero, favorită pentru postul Gabrielei Firea, protagonista unui caz de hărțuire. Ce a pățit bărbatul care i-a dat mesaje

Natalia Intotero, prima opțiune a PSD pentru postul de ministru al familiei după demisia Gabrielei Firea, a trecut recent printr-un moment delicat.
18.07.2023 | 10:47
Natalia Intotero favorita pentru postul Gabrielei Firea protagonista unui caz de hartuire Ce a patit barbatul care ia dat mesaje
Natalia Intotero a primit mesaje de la un bărbat, pe care le-a considerat nepotrivite / Foto: George Călin / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Deputata Natalia Intotero, nominalizată de Partidul Social Democrat la poziția de ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse, a fost protagonista unui episod bizar, în care un bărbat din localitatea Brad a ajuns să fie acuzat de hărțuire, din cauza unor mesaje nepotrivite transmise politicianei.

Natalia Intotero, parte vătămată în dosarul de hărțuire

Pe 26 iunie 2023, Judecătoria Brad a admis cererea de confirmare a soluției de renunțare la urmărirea penală, într-un dosar instrumentat de procurorii din localitate, referitoare la infracțiunea prevăzută la Art 208, Alin.2, Cod Penal (hărțuire), având-o pe Natalia Elena Intotero drept parte vătămată.

ADVERTISEMENT

Intimatul este un bărbat din Brad, acuzat că i-a trimis PSD-istei o serie de mesaje, care i-ar fi indus acesteia o serie de sentimente negative.

De altfel, articolul de lege la care se face referire în acest document arată că: ”efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”. În acest caz, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul acuzat de hărțuire susține că este nevinovat

Bărbatul acuzat de hărțuire a arătat că nu este de acord cu aspectele reținute în ordonanța procurorului. Acesta susține că nu s-a pus niciodată problema de hărțuire, deci o soluție corectă ar fi desființarea ordonanței și pronunțarea unei soluții de clasare. Renunțarea la urmărirea penală ar presupune un grad de vinovăție din partea lui, ceea ce, spune bărbatul, este exclus.

”Apreciază că în conţinutul ordonanţei sunt o serie de opinii pe care le consideră hărțuitoare şi defăimătoare, deoarece el personal nu a transmis astfel de mesaje, iar când s-a prezentat la procuror nu i s-au prezentat mesajele, nu i s-a specificat data la care aceste mesaje au fost trimise, conținutul acestora și natura temerii pe care aceste mesaje au cauzat-o părții vătămate”, a mai arătat bărbatul, potrivit încheierii ședinței din camera de consiliu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, care s-a prezentat fără avocat, le-a spus judecătorilor că, în acest caz, lipsește elementul constitutiv al infracțiunii de hărțuire, respectiv: frica, teama, spaima sau îngrijorarea pe care partea vătămată le-ar putea simți.

Hărțuire sau ”deranj emoțional”?

El a mai spus că a avut o comunicare cu persoana vătămată ”care a fost acceptată de comun acord” și că însuși procurorul i-a recunoscut că, în cazul Nataliei Intotero, a fost vorba mai degrabă ”un deranj emoțional”. Bărbatul a mai explicat că a încercat să ia legătura cu partea vătămată pentru a lămuri situația, însă aceasta nu i-a mai răspuns.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, judecătorii au decis să admită propunerea de renunțare la urmărirea penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, cauza fiind una lipsită de interes în urmărirea faptei. Decizia este definitivă.

Natalia Intotero a mai fost ministru, în cabinetul Dăncilă

Natalia-Elena Intotero (născută Moldovan) are 45 de ani și este membră a Parlamentului României din 2012, fiind la al treilea mandat. În perioada 2018 – 2019, ea a mai făcut parte din guvern, având funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, în cabinetul Dăncilă.

Înainte să fie parlamentar, Natalia Intotero a mai fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Natalia Intotero este căsătorită cu un om de afaceri italian și, potrivit declarației sale de avere, deține o casă de locuit, un apartament, două spații de locuit și cinci terenuri în localitatea Brad, județul Hunedoara. De asemenea, ea mai deține trei mașini și peste 90.000 de lei în conturi.

Luni, președintele Klaus Iohannis a declarat că va accepta nominalizările PSD pentru ministerele familiei și muncii, după demisiile Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi, în scandalul azilelor groazei. Social-democrații le susțin pe Natalia Intotero și Simona Bucura Oprescu pentru conducerea celor două ministere.

ADVERTISEMENT
Tags: