News

Ministrul interimar al sănătății ar vrea sancţiuni pentru medicii care sunt împotriva vaccinării

Ministrul interimar al sănătății avertizează că încă nu suntem în vârful valului patru al pandemiei. Totodată, Cseke Attila a afirmat că este de acord ca medicii care instigă populaţia să nu se vaccineze să fie suspendaţi.
20.10.2021 | 08:02
Ministrul interimar al sanatatii ar vrea sanctiuni pentru medicii care sunt impotriva vaccinarii
ADVERTISEMENT

Cseke Attila a vorbit despre situația pandemiei din România, iar acesta și-a exprimat îngrijorarea. De asemenea, acesta a precizat că valul patru nu este încă la punctul maxim.

România nu a atins vârful valului patru, atenționează Cseke Attila

Astfel, numărul de infectări zilnice poate crește, deoarece nu suntem în vârful valului patru al pandemiei. Totodată, ministrul a atras atenția asupra faptului că nu suntem nici măcar într-o situație în care cazurile să aibă același număr în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, România nu a atins nici vârful valului patru, dar nici nu am ajuns la platou. Acesta ar putea avea loc peste câteva zile sau poate câteva săptămâni de aici înainte, a avertizat ministrul.

Totodată, Cseke Attila a atras atenția asupra faptului că sistemul sanitar este pus sub o presiune imensă, iar el a precizat că medicilor le este foarte greu să își facă treaba.

ADVERTISEMENT

Ministrul interimar al sănătății: Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar

„Încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere.

Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite”, a declarat Cseke Attila, marţi, la TVR.

ADVERTISEMENT

Ministrul a mai precizat şi că el consideră că medicii care fac campanie contra vaccinării COVID şi care prezintă public teorii nevalidate ştiinţific “nu au ce căuta în sistemul sanitar”, împărtăşind astfel punctul de vedere al preşedintelui Colegiului Medicilor.

”Susţin categoric acest punct de vedere al preşedintelui Colegiului Medicilor. Susţin – fără a căuta în trecut, pentru că nu acesta este mandatul ministrului interimar al Sănătăţii – că o asemenea măsură trebuia luată de mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Au fost exemple şi anul trecut şi anul acesta în care cadre medicale au dat mesaje clar împotriva vaccinării şi măsurile trebuiau să meargă până la ridicarea dreptului de liberă practică”, a spus guvernantul.

De asemenea, ministrul a precizat că orice prognoză cu privire la vârful valului patru trebuie privită cu reticență.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care, marți, în România au fost aproape 19.000 de infectări noi și un record al morților.

ADVERTISEMENT