News

Ministrul Justiţiei, anunț de ultimă oră. Unul dintre cei mai căutaţi fugari din Europa, românul Florin Flaugiu, prins în Franța

Alina Gorghiu, ministrul justiției, a anunțat că fugarul Flaugiu Florin a fost prins și adus în țară din Franța. Era unul dintre cei mai căutați din Europa
09.02.2024 | 19:33
Ministrul Justitiei anunt de ultima ora Unul dintre cei mai cautati fugari din Europa romanul Florin Flaugiu prins in Franta
Flaugiu Florin, unul dintre cei mai căutați fugari, capturat în Franța și extrădat în România. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, Flaugiu Florin, a fost prins în Franţa şi a fost adus în ţară. Acesta era condamnat  la 9 ani şi 10 luni pentru proxenetism şi trafic de persoane. Anunțul a fost făcut de ministrul justiției, Alina Gorghiu.

Captură importantă: fugarul Flaugiu Florin revine în țară după o lungă căutare internațională

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, a anunțat vineri, 9 februarie, că unul dintre cei mai căutați fugari, Flaugiu Florin, a fost reținut în Franța și adus înapoi în România.

ADVERTISEMENT

Acest individ a fost condamnat la o pedeapsă de 9 ani și 10 luni pentru delicte grave, precum proxenetism și trafic de persoane și se afla pe lista celor mai căutați infractori din Europa.

Într-o postare pe platforma de socializare Facebook, ministrul justiției a informat că fugarul Flaugiu Florin, aflat pe lista „Most Wanted”, a fost adus înapoi în țară, precizând că aeronava care l-a transportat a ajuns în România.

ADVERTISEMENT

„A crezut că va scăpa de închisoare dacă fuge din ţară, a fost însă găsit în Franţa, căutat de mulţi ani, şi de astăzi va executa pedeapsa într-un penitenciar din România. Acolo vor ajunge toţi fugarii condamnaţi, vă asigur”, a precizat Alina Gorghiu.

Unul dintre cei mai căutați fugari din Europa

Florin Flaugiu era pe lista celor mai căutați fugari din Europa. Conform declarațiilor oficiale ale ministrului, individul în cauză se număra printre cei mai căutați fugari din întreaga Europă, având în spate o condamnare grea la închisoare de 9 ani și 10 luni pentru infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

Autoritățile române au adus înapoi aproximativ 1.000 de fugari

Alina Gorghiu, ministrul justiției, a transmis recent că Poliția Română, în colaborare cu autoritățile internaționale au readus în țară aproximativ 1.000 de fugari care au comis fapte grave pe teritoriul României.

Totodată, Ministerul Justiției, a pomenit și despre un proiect delege care prevede ca cei care fug de justiția română în alte state să plătească cheltuielile pentru aducerea lor în țară.

ADVERTISEMENT

„Avem în ultimul an de zile 1000 de fugari întorși în România. Este un buget alocat acestor fugari de 10 milioane de lei (…) pentru a-i aduce înapoi, o sumă foarte mare din punctul meu de vedere. Este și motivul pentru care avem în transparență acel proiect pe care eu îl consider foarte important și de bun simț indiferent ce ar spune unii și alții.

Dacă au avut bani să fugă din România, când se întorc e nefiresc ca statul român să plătească cheltuiala pentru întoarcerea în sistemul penitenciar pentru a executa pedeapsa. Atunci scoți tu, fugar, din buzunar, banii pe care statul român îi cheltuie cu întoarcerea ”, a transmis Alina Gorghiu, ministrul justiției.

ADVERTISEMENT