News

Ministrul muncii, noi detalii despre pensii. Când vor mai fi majorate?

Ministrul muncii a vorbit din nou despre pensii. Marius Budăi a oferit informații despre când ar putea avea loc o nouă majorare a acestui venit al românilor.
13.06.2022 | 07:02
Ministrul muncii noi detalii despre pensii Cand vor mai fi majorate
Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Mulți români se întreabă dacă vor mai avea parte de încă o majorare a pensiilor, în următoarele luni, având în vedere scumpirile actuale. Ministrul muncii a spus când ar putea avea loc o nouă creștere.

Marius Budăi, despre noua majorare a pensiilor românilor: ”Lucrăm acum să căutăm soluții pentru încă o majorare, poate în acest an”

Marius Budăi a evitat să ofere un răspuns concret despre viitorul termen al măririi pensiilor și despre care recunoaște, de altfel, că sunt mici pentru mulți dintre oameni. Marius Budăi a precizat, totodată, că s-ar putea ca până la finalul lui 2022 pensionarii să aibă mai mulți bani în mână.

ADVERTISEMENT

”Este o perioadă foarte grea și chiar și fără această perioadă am spus tot timpul că pensiile în România sunt mici, de aceea nu am înțeles niciodată de ce această încorsetare în PNNR, într-un procent anume din PIB.

Cu siguranță că avem nevoie de această majorare, am avut o majorare la început de an, am avut aceste pachete sociale succesive și lucrăm acum să căutăm soluții pentru încă o majorare, poate în acest an, dar este o decizie extrem de serioasă.

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să dau o speranță seniorilor acestei țări , pe care ulterior să nu o putem îndeplini și să dezamăgim”, a transmis Marius Budăi, la Realitatea Plus.

Cu cât s-ar putea majora impozitul pe veniturile bugetarilor care depășesc indemnizația președintelui

De asemenea, ministrul muncii a vorbit și despre creșterea impozitului veniturilor bugetarilor care sunt mai mari decât indemnizația șefului statului.

ADVERTISEMENT

”Nu avem acum o creștere a impozitelor, totul a plecat în primă discuție de la o simulare și la asta se lucrează în acest moment (…) Mie îmi place când cei care acum sunt în opoziție au idei și când au fost la putere nu au făcut nimic.

Noi implementăm ceea ce am spus în programul de guvernare, pentru că avem nevoie de o susținere echilibrată categoriilor vulnerabile, dar și a mediului de afaceri, pentru că, în primul rând, trebuie să sprijinim mediul de afaceri într-o situație atât de grea precum cea de acum, să-și apere locurile de muncă.

ADVERTISEMENT

Eu sunt adeptul ideii că cea mai bună protecție socială este un loc de muncă, a mai precizat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT