News

Ministrul Nelu Tătaru dă cărțile pe față: „Fără stare de alertă, nu mai putem restricționa absolut nimic!”. Care e planul B

10.06.2020 | 20:30
Ministrul Nelu Tataru da cartile pe fata Fara stare de alerta nu mai putem restrictiona absolut nimic Care e planul B
ADVERTISEMENT

România s-ar putea afla în situația în care starea de alertă nu va fi prelungită, cu toate că Guvernul Orban și președintele Klaus Iohannis au decis acest lucru.

PSD a declarat deja că nu va vota prelungirea acestei stări de alertă, moment în care societatea se va întoarce brusc la normalitate.

ADVERTISEMENT

Ce riscă România dacă starea de alertă nu va fi prelungită

Ministrul Nelu Tătaru a recunoscut că fără stare de alertă nu va mai exista nicio interdicție, astfel că România ar putea să se reîntoarcă în câteva săptămâni la o rată mare a infectărilor cu noul coronavirus.

Nu s-a terminat pandemia! Avem focare noi, nu am coborât panta. Avem transmitere comunitară. Vrem o viață cvasi-normală în august, trebuie relaxat gradual, relaxarea poate fi făcută doar în stare de alertă.

ADVERTISEMENT

România e în pericol sanitar, ne obligă să relaxăm. Patologia va sufoca terapia intensivă, ne va face ca și guvernanți să căutăm tot felul de alternative.

Fără stare de alertă, nu mai pot fi ținute închise restaurante, nu putem obliga oamenii să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Restaurantele nu se deschid pentru că avem spații închise. Nu mai putem restricționa absolut nimic!”, a explicat Tătaru la Digi 24.

Nelu Tătaru are pregătit un Plan B pentru a se lupta cu Covid-19

Cu toate acestea, Nelu Tătaru a pregătit un plan B alături de colegii din Guvern, însă politicienii vor fi extrem de limitați în a îngrădi drepturile cetățenilor fără o stare de alertă.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății are protocoale pentru tot ce înseamnă situații nemaivăzute, există plan B în spitale. În starea de alertă putem impune lucruri, în starea de risc epidemic trebuie să gestionăm anumite zone. O Hotărâre de Guvern poate gestiona să limităm efecte, să impunem restricții. Ordin de ministru, stări de risc epidemic crescut”, a dezvăluit Tătaru.

În urmă cu 24 de ore, PSD susținea cu certitudine că nu va vota prelungirea stării de alertă. Lucrurile s-ar putea schimba după negocierile dintre Marcel Ciolacu și Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT