ADVERTISEMENT
News

Ministrul rus al Apărării avertizează: „Vom face tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre”

| 27.04.2021 | 18:01
Ministrul rus al Apărării avertizează: „Vom face tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre
Ministrul rus al Apărării avertizează: „Vom face tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre" Sursa foto: Agora.md

Ministrul rus al Apărării avertizează că Rusia va face tot ce e necesar pentru a-și asigura securitatea frontierelor. Oficialul a precizat și că implicarea Statelor Unite ale Americii și a reprezentanților NATO în Europa „au contribuit la amenințarea militară crescută.”

ADVERTISEMENT

De mai multe săptămâni, Rusia a concentrat trupe în Crimeea, deja ocupată, și în apropierea graniței cu Ucraina. Situația tensionată de la Marea Neagră a cauzat îngrijorări atât la Kiev, cât și în Uniunea Europeană, SUA și în rândul aliaților NATO.

Aceștia au lansat avertismente către Rusia, cu privire la mișcările de trupe. Oficialii NATO au afirmat că țara condusă de Putin trebuie „să pună capăt acestei consolidări militare în interioriul și în jurul Ucrainei, să renunțe la provocări și să reducă imediat numărul de militari.”

Ministrul rus al Apărării avertizează: „Vom face tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre”

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a reacționat după avertizările primite de țara: „recent, doar cei mai leneși nu s-au alăturat corului de acuzatori împotriva Rusiei. Recent, unii s-au gândit să ne avertizeze despre consecințele activității miliare pe propriul nostru teritoriu”.

ADVERTISEMENT

„Vreau să accentuez: Nu acceptăm astfel de avertismente și intenționăm să facem tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre,” a adăugat oficialul rus în timpul reuniunii Consiliului de miniștri ai Apărării din statele CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă), potrivit Digi24.

Nu doar reprezentanții NATO și-au exprimat îngrijorarea. Joseph Borrell, șeful diplomației europene, a afirmat că numărul de soldați este mult prea mare, iar situația este riscantă: „există un risc de escaladare prin desfăşurarea a 150.000 de militari ruşi la frontiera cu Ucraina.

„Este vorba despre desfăşurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată. Este îngrijorător,” a adăugat acesta. Mai mult, amenințarea a venit și prin declarațiile belicoase ale rușilor la adresa Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Oficialii au precizat că trupele ar putea să intervină pentru apărarea separatiștilor din estul țării. O eventuală astfel de operațiune „ar fi începutul sfârșitului pentru Ucraina”.

Ucraina se teme de un eventual atac militar din partea Rusiei. În acest context, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a transmis asigurări pentru sprijinirea suveranității statului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!