News

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru despre vârful pandemiei de coronavirus :”Avem două săptămâni grele”

10.04.2020 | 07:55
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru despre varful pandemiei de coronavirus Avem doua saptamani grele
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că România este foarte aproape de vârful pandemiei, perioadă în care se așteaptă ca 10.000 – 12.000 de oameni să se îmbolnăvească din cauza COVID-19. Fostul secretar de stat a mărturisit că țara noastră va trece printr-o perioadă grea, mai ales în următoarele două săptămâni.

Nelu Tătaru se așteaptă ca România să treacă printr-o perioadă grea în următoarele 2 săptămâni

Nelu Tătaru este de părere că numărul cazurilor de îmbolnăvire va crește într-un ritm accelerat în următoarea perioadă, în special în următoarele două săptămâni. Ministrul Sănătății speră ca după această perioadă lucrurile să revină puțin câte puțin la normal, însă până atunci vom trece printr-o perioadă de foc.

ADVERTISEMENT

„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare.

Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a afirmat Nelu Tătaru pentru digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Cum se pregătește România pentru cazurile grave și numeroase care ar putea veni

La ora actuală în țara noastră 5.202 oameni au fost diagnosticați pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus, însă politicianul a subliniat faptul că sistemul medical este pregătit să facă față cazurilor numeroase care ar putea urma, în special în perioada Paștelui.

De asemenea, Nelu Tătaru spune că România este pregătită pentru fiecare pas, cât și pentru cazurile critice care au nevoie de ventilator. Ministrul a reamintit faptul că acele cazuri ușoare sau asimptomatice se vor trata la domiciliu în situația în care spitalele se vor aglomera.

ADVERTISEMENT

„Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (…) pentru un anumit număr de cazuri critice. 

Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator.

ADVERTISEMENT

Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu a unui număr de cazuri critice să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie”, a mai declarat Ministrul Sănătății, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT