News

Minor de 10 ani, filmat la volan. S-a întâmplat la Cluj, în plină zi

Poliția din Cluj încearcă să găsească părinții unui minor care a fost filmat în timp ce executa manevre la volanul unei mașini.
19.02.2023 | 18:01
Minor de 10 ani filmat la volan Sa intamplat la Cluj in plina zi
La Cluj, un minor de maxim 10 ani a fost filmat în timp ce se afla la volan / Foto: Hepta (Simbol)
ADVERTISEMENT

Scene halucinante au fost filmate în apropiere de Cluj, în plină zi. Un copil despre care martorii spun că avea ”maxim 10 ani” a executat manevre, la volanul unei mașini, în parcarea unui bloc.

Un copil a fost filmat la volanul unei mașini

Mișcarea a fost sesizată de un vecin, care a filmat întreaga scenă. În imagini se poate vedea cum un copil urcă la volanul unei mașini parcate, iar după ce execută câteva manevre iese în grabă din automobil.

ADVERTISEMENT

Între timp, imaginile au ajuns și la poliție, care a demarat deja o anchetă. Oamenii legii încearcă să identifice copilul dar și pe părinții acestuia. De asemenea, în cauză a fost sesizată și Direcția Socială de Protecție a Copilului.

Polițiștii au demarat verificări

“La data de 18 februarie a.c, în jurul orei 13:20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre faptul că o persoană ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere, pe o stradă din localitatea Florești.

ADVERTISEMENT

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat în zona indicată, însă nu a fost identificată nicio persoană. S-a stabilit contact cu apelantul, care a furnizat imagini surprinse, aflate la baza sesizării.

În cauză au fost demarate verificări, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale.

ADVERTISEMENT

Totodată, în funcție de rezultatul acestora, urmează a fi informați și reprezentanții DGASPC”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj, citat de Observator (vezi aici imaginile).

În Vâlcea, minorii s-au filmat singuri la volan

Într-un caz asemănător, polițiștii din Vâlcea au întocmit un dosar penal, la sfârșitul anului 2022, după ce mai mulți minori au postat un filmuleț în care unul dintre ei, în vârstă de 14 ani, conduce un autovehicul cu volan pe partea dreaptă.

ADVERTISEMENT

Părinții șoferului de ocazie au primit o amendă pentru încredințarea mașinii unei alte persoane care nu posedă permis auto, precum și pentru că nu și-au supravegheat copilul.

Potrivit legii, minorii nu au dreptul să conducă un autovehicul, iar cei care au sub 14 ani sunt obligați să ocupe bancheta din spate.

ADVERTISEMENT
Tags: