News

Miracolul de la Fatima. 13 octombrie 1917, ziua în care Fecioara Maria li s-a arătat unor copilași. 70.000 de oameni, martori la evenimentul unic

Au trecut mai bine de 105 ani de la miracolul de la Fatima. Pe 13 octombrie 1917, Fecioara Maria li s-a arătat unor copilași. Zeci de mii de oameni au fost martori la eveniment.
15.10.2022 | 11:20
Miracolul de la Fatima 13 octombrie 1917 ziua in care Fecioara Maria li sa aratat unor copilasi 70000 de oameni martori la evenimentul unic
Pe 13 octombrie 1917 s-a petrecut miracolul de la Fatima. Fecioara Maria li s-a arătat unor copilași, în fața a 70.000 de oameni. Sursa foto: art.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Credincioșii spun că aparițiile Fecioarei Maria la Fatima reprezintă unul dintre cele mai mari miracole din istoria omenirii.

Pe 13 octombrie 1917 s-a petrecut miracolul de la Fatima. Fecioara Maria li s-a arătat unor copilași, în fața a 70.000 de oameni

Povestea miracolului de la Fatima începe pe data de 13 mai 1917. Atunci, trei copii din satul portughez au devenit eroii unei întâmplări unice în ultimul secol.

ADVERTISEMENT

Frații Jacinta (7 ani) și Francisco Marto (11 ani), alături de verișoara lor, Lucia dos Santos (10 ani) se aflau la joacă pe un deal, acolo unde căutau refugiu din fața căldurii.

La un moment dat, au văzut un fulger care brăzda cerul. Au decis să plece imediat spre sat. Când au ajuns lângă un stejar, cerul a fost luminat de încă un fulger.

ADVERTISEMENT

Copiii au privit în văzduh şi au văzut o femeie îmbrăcată în straie albe, mai strălucitoare decât Soarele.

Minunata arătare cerească le-a transmis copiilor să se roage și să revină în fiecare zi de 13 a fiecărei luni. Ajunși acasă, copiii au povestit părinților cele întâmplate, iar aceștia, la rândul lor, au împărtășit vestea și cu ceilalți localnici.

ADVERTISEMENT

Astfel, în fiecare dată de 13 lunii, tot mai mulți oameni erau prezenți în apropiere de Fatima pentru a observa miracolul.

În iunie au venit, alături de cei trei copii, alte 50 de persoane. De la o lună la alta, numărul celor prezenți creștea, ajungând la ordinul miilor, apoi al zecilor de mii.

ADVERTISEMENT

La fiecare prezență de la Fatima, un nor își făcea apariția deasupra unui măslin. Cei trei copii îngenuncheau, se rugau și vorbeau cu cineva invizibil pentru restul lumii.

Apoi, pe data de 13 iulie 1917, fetița Lucia dos Santos a transmis mulțimii prezente că Fecioara Maria i-ar fi spus că pe 13 octombrie va avea loc un miracol.

Zeci de mii de oameni au asistat la miracolul de la Fatima

Pe 13 octombrie 1917, la Fatima au venit 70.000 de oameni din toate colțurile lumii. Pe o ploaie intensă, aceștia au așteptat să aibă loc minunea promisă.

Și așa a și fost. Ploaia abundentă a încetat brusc și norii s-au risipit. Soarele a apărut pe cer sub forma unui disc argintiu, care a început să se rotească cu viteză, proiectând fascicule. Acesta s-ar fi oprit de trei ori și tot de atâtea ori și-ar fi reluat rotirea, care ar fi durat aproximativ 10 minute.

Miracolul de la Fatima mai este denumit și Miracolul Soarelui. În această locație sfântă a fost ridicată o biserică de pelerinaj care aduce aminte de unul dintre cele mai importante momente pentru religia creștină-catolică.

În urma acestui miracol din Portugalia, în fiecare an, pe data de 13 mai, în calendarul greco-catolic este menţionată Apariţia Maicii Domnului la Fatima.

În calendarul romano-catolic, este sărbătorită Sfânta Fecioară Maria de la Fatima.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților