Life

Mircea Baniciu împlinește 73 de ani. Cine este femeia alături de care trăiește o minunată poveste de dragoste

Mircea Baniciu împlinește 73 de ani pe 31 iulie 2022. Artistul are o carieră impresionantă, făcându-se remarcat atât în țară, cât și în străinătate. Cine este femeia cu care care își împarte viața?
31.07.2022 | 06:30
Mircea Baniciu implineste 73 de ani Cine este femeia alaturi de care traieste o minunata poveste de dragoste
Mircea Baniciu împlinește 73 de ani. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Mircea Baniciu, unul dintre cei mai cunoscuți din România, împlinește 73 de ani pe 31 iulie 2022. Fostul solist al trupei Phoenix trăiește de mai bine de 17 ani o frumoasă poveste de iubire cu Alina Nemeș, femeia care l-a făcut tată pentru a doua oară.

Cele mai importante repere din cariera lui Mircea Baniciu

Mircea Baniciu se numără printre cei mai cunoscuți cântăreți de la noi din țară. S-a născut pe 31 iulie 1949 la Timișoara. A cunoscut succesul în anul 1970, când s-a alăturat pentru prima dată formației Phoenix. Colaborarea, însă, a durat numai șapte ani, deoarece colegii săi de trupă au fugit din țară.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Mircea Baniciu este nevoit să-și înceapă cariera solo, urmând ca în anul 1992 să pune bazele propriei trupe muzicale, numită Pasărea Colibri, alături de Florian Pittiş, Mircea Vintilă si Vlady Cnejevici.

Artistul nu a putut sta departe de cei alături de care a devenit cunoscut. Din anul 2002 până în 2007 a cântat, din nou, alături de Phoenix. După aceea, Mircea Baniciu s-a întors la cariera solo. Totuși, după mai multe dispute între el și Nicu Covaci, care au durat mulți ani, cei doi au hotărât să se reunească anul acesta într-un concert aniversar. 

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Mircea Baniciu și-a câștigat popularitatea în țară, cât și peste hotare. Pe 10 decembrie 2004, Ion Iliescu, președintele țării la acea vreme, i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru activitatea sa muzicală și contribuția pe care a avut-o la cultura țării.

În anul 2010, a avut loc la Sala Palatului concertul aniversar Mircea Baniciu& Prietenii, un eveniment care a avut mare succes.

ADVERTISEMENT

Cine este actuala soție a lui Mircea Baniciu

În anul 2014, după aproape 10 ani de relație, Mircea Baniciu s-a căsătorit cu Alina Nemeș. Artistul s-a hotărât să îmbrace costumul de mire pentru a doua oară la vârsta de 64 de ani și a pășit în fața altarului alături de femeia care l-a făcut să creadă din nou în căsătorie.

Alina Nemeș este o femeie discretă. Aceasta nu apare în lumina reflectoarelor, preferând să-și susțină soțul din umbră.

ADVERTISEMENT

Câți copii are, de fapt, îndrăgitul cântăreț

Mircea Baniciu a mai fost căsătorit o singură dată, cu Diana Gheorghian, însă căsnicia a fost una complicată, astfel că atunci când a venit vorba de relația cu Adina, mama Anei Baniciu, artistul a refuzat să-și mai oficializeze relația. Totuși, femeia care s-a stins anul acesta din viață este cea care l-a făcut tată pentru prima dată.

Într-un interviu mai vechi, Mircea Baniciu spunea că, deși nu s-a înțeles cu mama acesteia, oricât de mult a încercat acest lucru, Ana Baniciu va rămâne mereu una din marile iubiri ale sale.

De altfel, întrebat de ce a decis să facă un copil cu o persoană cu care nu se mai înțelegea, Mircea Baniciu a mărturisit ca sarcina nu a fost una plănuită, dar că atât el, cât și partenera sa, au decis că indiferent de orice, vor deveni părinți, notează libertateapentrufemei.ro.

În anul 2005, la vârsta de 54 ani de ani, actuala soție a lui Mircea Baniciu i-a oferit acestuia cel de-al doilea copil, un băiat pe nume Victor.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i...
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i așteaptă pe șoferi
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze