Sport

Mircea Bornescu, despre riscurile meseriei de portar: „Stai cu bomba în brațe! Dacă ai tăiat greșit firul, sare în aer tot!”

Rapid se poate lăuda cu portari de referință în istoria sa. Între Dani Coman și Horațiu Moldovan, un nume celebru a apărat cu mândrie buturile din Giulești, Mircea Bornescu.
30.12.2023 | 13:09
Mircea Bornescu despre riscurile meseriei de portar Stai cu bomba in brate Daca ai taiat gresit firul sare in aer tot
“E PORTARUL PUTIN DILAU” Raspunsul lui Mircea Bornescu. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Rapid este cunoscută drept o echipă ce mizează pe spectacol și pe forța ofensivă. Chiar și așa, giuleștenii s-au asigurat mereu ca poarta să fie apărată de nume sonore. Printre ele se numără și Mircea Bornescu, un nume care a rămas în sufletul suporterilor rapidiști.

Mircea Bornescu, om de bază în poarta Rapidului

“Sunt 10 fotbaliști și un portar. Mereu un meci de fotbal începe de la 0-0, cum spunea Mircea Lucescu, important e să nu iei gol, iar asta e datoria portarului. Portarul face diferența inclusiv prin echipament și e mereu mai special.

ADVERTISEMENT

La o întâlnire cu prietenii, chiar am spus, idolul meu a fost Nae Manea, iar apoi, atâția alții. Dar ochii ca iubitor de fotbal, până să fiu rapidist, mi s-a părut portarul. Era impozant, mare, cum spuneam și de Mircea Bornescu că ocupă jumătate de poartă și jumătate de studio”, a declarat Lucian Ionescu

Mircea Bornescu a apărat poarta Rapidului în două rânduri. Prima experiență în Giulești a fost între 2009 și 2011, pentru ca mai apoi să revină în 2014. În prezent, buturile Rapidului sunt apărate de Horațiu Moldovan, un portar la mare cerere în străinătate.

ADVERTISEMENT

Bornescu a apărat poarta Rapidului de peste 50 de ori

“Vorbeam de un portar și 10 fotbaliști. E adevărat mitul acela că pentru a fi un portar bun trebuie să fii un pic ‘dilău’? Trebuie să fii un pic altfel? E curjaul acela de care dai dovadă?”, a punctat Robert Niță.

“Uite-te în ochii mei. Există o doză de curaj de care trebuie să dai dovadă pentru că este un post cheie, mie îmi place să spun că stai cu bomba în brațe, iar dacă ai tăiat greșit firul, sare în aer tot. Îți asumi o mare responsabilitate.

ADVERTISEMENT

Cred că asta e nativ, chestia asta, de a fi portar. Foarte greu, după ce începi fotbalul atacant sau mijlocaș să te faci portar. Nu, ești portar pentru că ai o chemare, nu e altceva. Am început direct portar.

Am mai alternat, îmi plăcea să mai ies să joc în câmp, dar de la început mi-a plăcut, a fost chemarea mea să joc portar, cu toate că îmi plăcea să joc și mijlocaș. Mi-a plăcut, toată viața m-am visat să fiu un mijlocaș de creație”, a declarat Mircea Bornescu.

ADVERTISEMENT

Fiecare marți, la ora 13:30, apare “Suflet de Rapidist”, disponibilă după FANATIK SUPERLIGA. Cu o premieră specială, fanii pot să urmărească emisiunea și în fiecare joi la ora 10:30, accesând canalul de Youtube FANATIK și pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Bornescu ar fi vrut sa fie mijlocas

ADVERTISEMENT