Sport

Mircea Bornescu, mesaj ferm înaintea derby-ului dintre giuleșteni și FCSB: „N-ar fi o surpriză dacă ar învinge Rapidul!”. Exclusiv

Mircea Bornescu, portarul de rezervă al giuleștenilor la ultimul derby dintre FCSB și Rapid, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre marea confruntare de diseară.
15.08.2021 | 16:47
Mircea Bornescu mesaj ferm inaintea derbyului dintre giulesteni si FCSB Nar fi o surpriza daca ar invinge Rapidul Exclusiv
Mircea Bornescu, mesaj ferm înaintea derby-ului dintre giuleșteni și FCSB: „N-ar fi o surpriză dacă ar învinge Rapidul!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida Rapid – FCSB se va juca astăzi, 15 august, de la ora 21:30, pe Arena Națională.

Ultimul derby dintre FCSB și Rapid datează din 22 februarie 2015. Meciul, care a avut loc pe vechea arenă din Ghencea, a fost câștigat de giuleșteni in extremis cu scorul de 1-0, prin golul lui Marcel Gecov. La meciul respectiv, Mircea Bornescu a fost rezerva portarului Milos Buchta.

Mircea Bornescu, mesaj ferm înaintea derby-ului dintre giuleșteni și FCSB

Fostul portar din Giulești consideră că nu ar fi o surpriză dacă Rapid s-ar impune în fața FCSB-ului, deoarece formația alb-vișinie dispune de jucători valoroși.

ADVERTISEMENT

În plus, Bornescu este de părere că, pe parcursul sezonului, Rapid își va schimba obiectivul, din salvarea de la retrogradare, în calificarea în play-off.

„În primul rând, mă aștept la un spectacol în tribune și, în al doilea rând, mă aștept la spectacol în teren. Suporterii rapidiști au arătat, în momentul de față, ceea ce înseamnă Rapid și cred că echipa este în Liga 1, în mare parte, și datorită lor.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, n-ar fi o surpriză dacă ar învinge Rapidul, pentru că, în momentul de față, Rapid formează un grup unit, o echipă cu jucători de valoare, cu experiență și nu cred că ar fi o supriză dacă ar câștiga.

Eu cred că Rapid va juca la fel cum a jucat și până acum, adică vor găsi un echilibru între a se apăra, a nu primi gol și a încerca să marcheze. Deci nu cred că va adopta o stragie ultradefensivă la meciul ăsta, pentru că Rapid niciodată, în istorie, nu s-a baricadat în propriul careu.

ADVERTISEMENT

În afară de jucătorii cu experiență și cei valoroși, cum ar fi Săpunaru, Morais, care își mențin acel nivel ridicat, n-aș vrea să remarc un jucător, ci aș vrea să remarc tot grupul. Pentru că, încă o dată, se demonstrează că, indiferent ce jucători ai, dacă grupul nu funcționează, atunci lucrurile nu vor merge favorabil. Însă, la Rapid, iată că lucrurile sunt cât se poate de în regulă, în momentul de față.

Mircea Bornescu: „Rapid se poate ridica la nivelul celor de la FCSB!”

Întotdeauna, când am jucat cu Steaua, cu FCSB, a fost un derby important și unul dintre meciurile anului. Rapid are o echipă destul de bună și se poate ridica la nivelul celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Cred că, în primă fază, obiectivul ar fi fost menținerea în Liga 1, cum pentru majoritatea echipelor nou-promovate obiectivul ăsta este.

Însă, la Rapid, nu se poate vorbi despre salvarea de la retrogradare, pentru că au o echipă destul de puternică și probabil că rezultatele și jocul, pe parcurs, îi vor face să-și schimbe obiectivul în clasarea în primele șase”, a declarat Mircea Bornescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

În prezent, Rapid se află pe locul 2 din Liga 1, cu zece puncte. Iar FCSB se situează pe locul 4, cu opt puncte.

ADVERTISEMENT