News

Mircea Dușa, dus la spital cu Ambulanța. Fostul ministru al apărării participa la o întâlnire cu Mircea Geoană

Mircea Dușa, fost ministru al apărării, a fost transportat de Ambulanță la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei întâlniri cu Mircea Geoană, care ținea un discurs la Târgu Mureș.
27.07.2022 | 15:25
Mircea Dusa dus la spital cu Ambulanta Fostul ministru al apararii participa la o intalnire cu Mircea Geoana
Mircea Dușa a ajuns la spital, transportat de o ambulanță. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Mureș. Potrivit primelor informații, fostului ministru i s-a făcut rău de la căldură. În vârstă de 67 de ani, bărbatul se confruntă și cu o boală gravă, diagnosticată în urmă cu puțin timp.

Mircea Dușa a ajuns la spital cu Ambulanța

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, era în vizită la sediul Batalionului 51 Operații Speciale “Vulturii”, din Târgu Mureș, alături de Dușa.

ADVERTISEMENT

Geoană, cel care a comentat numirea lui Iohannis la șefia NATO, a făcut precizări referitoare la aceste incident și i-a urat multă sănătate lui Dușa.

”L-am văzut pe bunul meu prieten Mircea Dușa, fostul ministru al apărării, care a fost cu noi în această vizită, ieșind din sala de prezentare.

ADVERTISEMENT

După aceea, am fost informat că a avut un incident medical, se pare destul de serios și am asistat cu toții la plecarea ambulanței care l-a dus.

Sper din toată inima să-i dea Dumnezeu să depășească acest moment greu. Pur și simplu, ne-a luat pe toți prin surprindere. Îi urăm lui Mircea sănătate și recuperare grabnică”, a declarat Geoană.

ADVERTISEMENT

Starea lui Mircea Dușa este stabilă în acest moment și bărbatul este conștient. Născut în 1 aprilie 1955 în Toplița, județul Harghita, Dușa a fost ministru al apărării naționale în guvernele Ponta 2,3 și 4, din 2012 în 2015. În momentul în care Victor Ponta a demisionat din funcția de premier, în 2015, Mircea Dușa a fost propunerea, refuzată de Klaus Iohannis, pentru a conduce interimar guvernul.

Trecutul lui Mircea Dușa a fost pe larg dezbătut în presa din anii respectivi. Înainte de 1989, Dușa a avut diferite funcții în Partidul Comunist Român și a ocupat funcția de viceprimar al orașului Toplița în perioada 1990-1996. A ajuns, ulterior, primar al orașului Toplița și prefect al județului Harghita.

ADVERTISEMENT

În 2014, o anchetă jurnalistică îl acuza pe Dușa că și-ar fi falsificat CV-ul, ascunzând că a efectutat studiile superioare la Academia de Studii Social-Politice „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

ADVERTISEMENT