Alegeri 2024

Mircea Geoană, „mai aproape de o decizie” privind o candidatură la Cotroceni. Despre atacurile PSD: „Probabil că unii se simt amenințați electoral și politic”

Mircea Geoană spune când va decide să-și anunțe candidatura la Cotroceni. „Sunt convins că poate crea emoție, fibrilație în sistem”
03.05.2024 | 20:33
Mircea Geoana mai aproape de o decizie privind o candidatura la Cotroceni Despre atacurile PSD Probabil ca unii se simt amenintati electoral si politic
Geoană spune că România se află la final de ciclu politic și că se impune o schimbare / Foto: Inquam Photos, Vircil Simionescu
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, vineri, că PSD este „deranjat” de sondajele de opinie care-i sunt favorabile pentru o candidatură la Cotroceni. Cu privire la această posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, Geoană a spus că este „mai aproape de o decizie”.

Mircea Geoană: „Privesc atacurile PSD cu detașare și mult calm”

Mircea Geoană, adjunctul NATO, a declarat, vineri, că privește cu „detașare” atacurile PSD în direcția sa, estimând că social-democrații sunt „deranjați” de sondaje. „Le privesc cu detașare și mult calm. Probabil că sondajele îi deranjează sau au alte calcule pe care eu nu le cunosc. Nu vreau să intru în nici o polemică, am un job de făcut, vreau să-l termin în condiții la fel de bune ca în ultimii cinci ani de zile. Iar politica românească își va urma deznodământul”, a declarat Mircea Geoană la Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că le e frică de contactul cu cetățenii”

Secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice a spus să social-democrații fac un joc politic care nu reflectă „interesul oamenilor” și că „le e frică” să ia contact cu oamenii de pe stradă iar discursul politic nu oferă „soluții” pentru București sau dezbateri privind alegerile pentru Parlamentul European.

 „Eu cred că le e frică de contactul cu cetățenii, ăsta e sentimentul meu. De fiecare dată comasare de alegeri locale cu europarlamentare…eu regret enorm că nu aud nicio discuție despre soluții pentru București, de exemplu. Sau o discuție ideologică și politică despre Europa. Trimitem acolo un număr important de europarlamentari, parcă acest lucru nu există. Nu ne interesează cine ne reprezintă, cât de credibili sunt oamenii care ne reprezintă? Eu cred mai degrabă că în clipa de față e un joc politic care nu are de-a face cu interesul oamenilor”, a spus Geoană.

ADVERTISEMENT

„Țara are nevoie de o schimbare profundă”

Geoană a spus că atacurile PSD au „probabil” legătură cu sondajele care-i sunt favorabile unei candidaturi la Cotroceni, comentând în contextul în care premierul Marcel Ciolacu s-a declarat „convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale.

„Mă bucur că are convingeri ferme, e un lucru foarte bun să ai convingeri ferme în viață. Eu am o convingere extrem de fermă că țara se apropie de final de ciclu politic și că are nevoie de o schimbare profundă pentru a merge mai departe. O altă convingere este că această clasă politică a noastră a rămas în spatele transformării din societate și e nevoie de un efort mult mai mare de a schimba lucrurile”, a declarat Geoană.

ADVERTISEMENT

„Poate unii se simt amenințați electoral și politic”

Adjunctul NATO a precizat că, în legătură cu o posibilă candidatură la președinție, va decide după ce va termina mandatul în cadrul Alianței. „Poate unii se simt amenințați electoral și politic, eu sunt extrem de liniștit, îmi văd de treaba mea, și după ce termin jobul la NATO, am să iau o decizie definitivă, și acest lucru sunt convins că poate crea un pic de emoție, de fibrilație în sistem, ceea ce nu-i un lucru rău. Sunt mai aproape de o decizie, nu dau procente”, a spus el.

Mircea Geoană a mai spus că situația economică a țării nu este atât de bună pe cât dau asigurări guvernanții și că electoratul are frustrarea că politicienii nu lucrează pentru ei și verea o schimbare, ceea ce ar explica poziția lui bună în sondaje

ADVERTISEMENT

„Mă uit cu preocupare la ce se întâmplă în țară. Eu văd că există în clipa de față o dificultate macroeconomică evidentă, inflația este mare. Cred că trebuie să fim atenți pentru că și în economie, și mai ales în sentimentul cetățenilor români este că politica se face astăzi pentru politicieni și nu pentru oameni.

E principala frustrare și motivație pentru faptul că în sondaje eu stau bine și că există o nevoie de schimbare profundă. (…) Eu am spus cu repetate ocazii și o spun și acum, nu am niciun anunț de făcut, e sărbătoare mult prea frumoasă să mergem în dezbatere politică, dar e clar că sistemul politic actual e depășit de transformările din societate, lumea simte nevoie de altceva”, a mai declarat Geoană.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori