Sport

Mircea Lucescu, aproape de a antrena o mare forță a Europei. Cum a ratat mutarea deși semnase contractul

Puțină lume știe că înainte de a pleca în Italia la începutul anilor '90, Mircea Lucescu a fost foarte aproape de a antrena o echipă de top a Europei la acel moment.
24.04.2022 | 19:25
Mircea Lucescu aproape de a antrena o mare forta a Europei Cum a ratat mutarea desi semnase contractul
Puțină lume știe că înainte de a pleca în Italia la începutul anilor '90, Mircea Lucescu a fost foarte aproape de a antrena o echipă de top a Europei la acel moment. Sursă foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a plecat de la Dinamo București imediat după Revoluție și a semnat un contract cu formația italiană Pisa.

De ce nu a mai ajuns Mircea Lucescu antrenor la FC Porto

Președintele clubului FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, care se află în funcție de 40 de ani, a dezvăluit că și-a dorit foarte mult să-l aducă antrenor pe Mircea Lucescu în 1990, la trei ani după ce ”dragonii” câștigaseră pentru prima dată Champions League, pe când competiția se numea Cupa Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 84 de ani, oficialul portughezilor a povestit că semnase deja contractul cu ”Il Luce”, dar totul a căzut după ce Dinamo a cerut o sumă foarte mare pentru a-i permite tehnicianului să meargă la Porto.

”Mircea Lucescu a fost aici, la Porto, și toată povestea este foarte amuzantă pentru că a stat la sora regretatului și iubitului Reinado Teles. A stat două zile ascuns de presă. Sora lui Reinaldo îi aducea mâncarea. Nu ieșea să-l vadă careva.

ADVERTISEMENT

Am semnat contractul. El antrena la Dinamo, dar a spus că a fost lăsat de club să plece. Nu era așa însă. Nu numai că n-a fost lăsat să plece, dar Dinamo a cerut și mulți bani”, a declarat Jorge Nuno Pinto da Costa, conform publicației Mais Futebol.

Președintele lui FC Porto regretă că nu a reușit mutarea

Președintele clubului FC Porto regretă și acum faptul că nu a putut să-l aducă pe Mircea Lucescu pe ”Dragao”, mai ales că românul a dovedit în timp că este un antrenor de mare calitate.

ADVERTISEMENT

”Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat. Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des.

Cu ceva timp în urmă a venit în Portugalia, în vacanță, și o avea pe rever. Mi-a părut rău pentru că, după cum s-a dovedit, a fost un antrenor de calitate și am crezut în el”, a mai spus Jorge Nuno Pinto da Costa.

ADVERTISEMENT

Lucescu, criticat de fanii lui Dinamo Kiev

După ce a antrenat mai multe echipe de renume ale Europei, printre care Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Shakhtar Donetsk, Zenit Saint Petersburg sau naționala Turciei, Mircea Lucescu este acum sub contract cu Dinamo Kiev, dar este nevoit să se mulțumească doar cu meciuri amicale din cauza războiului din Ucraina.

După ce au apărut informații conform cărora conducerea lui Dinamo Kiev le interzice jucătorilor să meargă la echipa națională, fanii formației din capitala Ucrainei au emis un comunicat dur, în care a fost atacat și Mircea Lucescu. Într-un final, clubul și Federația Ucraineană de Fotbal au ajuns la o înțelegere.

ADVERTISEMENT